Μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το Νίκο Ανδρουλάκη, μια πρόταση την οποία ακολούθησε όλη η αντιπολίτευση, ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που στην Χαριλάου Τρικούπη δεν επικρατούσαν γκρίνιες και εντάσεις. Σύμφωνα με το περιβάλλον Ανδρουλάκη, ο στόχος μάλλον επετεύχθη και αυτός δεν ήταν άλλος από το να φιγουράρει ξανά το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τραγωδία των Τεμπών, διότι θεωρεί ότι αυτό πληγώνει την κυβέρνηση και του δίνει κάποιες λίγες αλλά πολύτιμες μονάδες ώστε να τον αναδείξει ξανά δεύτερο κόμμα. Μην ξεχνάμε ότι ζημιά έκανε και το κόμμα Λοβέρδου το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Βελόπουλου, σε μια προσπάθεια να φανεί μπροστάρης στη μάχη κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Αυτή η ακραία και πρωτοφανής εργαλειοποίηση μιας τραγωδίας πράγματι φαίνεται να του έδωσε κάποιες λίγες μονάδες. Από αυτές ωστόσο που απλά του δίνουν εφήμερα τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις και όχι κάποιο ποσοστό που μπορεί να τον αναδείξει με σιγουριά αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο κυβέρνηση. 

Οι πληροφορίες από τις μετρήσεις


Οι μετρήσεις των ημερών εμφάνιζαν μια νέα μικρή κάμψη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν δύο εβδομάδες στο στρατόπεδο ενώ το κόμμα φαινόταν ότι πηγαίνει στον αυτόματο, μακριά από τις πολιτικές εξελίξεις. Τα Τέμπη και η θητεία Κασσελάκη, λοιπόν, φαίνεται ότι πράγματι έδωσαν μια ανάσα στον - μόνιμα αγχωμένο τελευταία - Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες μετρήσεις είχε μια μικρή ενίσχυση των ποσοστών του, κατακτώντας ξανά τη δεύτερη θέση. Φυσικά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ μικρή, στο επίπεδο της 1-1,5 μονάδας ενώ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δεν υπερβαίνουν το 15%. Αυτό μπορεί να δίνει μια ανάσα στην Χαρίλαου Τρικούπη αλλά αναγνωρίζουν ότι η μάχη για τη δεύτερη και τρίτη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα παιχτεί ψήφο - ψήφο στις ευρωεκλογές. Παράλληλα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παραμένουν πολύ χαμηλά σε σχέση με τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει η Χαρίλαου Τρικούπη. 

Στην προσπάθεια του να κρατήσει το θέμα των Τεμπών διαρκώς στην επικαιρότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα, προκειμένου να ζητήσει διερεύνηση όλων των δημοσίευματων των τελευταίων ημερών. Και σε αυτό θεωρούν ότι πρόλαβε τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς πλέον το παιχνίδι μεταξύ τους είναι προσωπικό, σχετικά με το ποιος θα εμφανιστεί ως ο αρχηγός των προοδευτικών και αντιπολιτευόμενων δυνάμεων της χώρας. Βέβαια ξεχνούν ότι η εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων και οι διαρκείς φωνές σε καθιστούν απλώς κόμμα διαμαρτυρίας, χωρίς προοπτική κυβερνησιμότητας ενώ παράλληλα οι πολίτες αρχίζουν να κατανοούν ότι το θέμα αναδεικνύεται ξανά για μικροπολιτικά οφέλη ενόψει ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση η μάχη της δεύτερης θέσης για ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης για τους προέδρους των δύο κομμάτων και είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε πολιτικό μέσο για την επίτευξη του στόχου τους.