Με μια ανάρτησή του στο Twitter/X, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του κάνει αντιπολίτευση χωρίς επικοινωνιακά σόου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα αμιγώς επικοινωνιακό σόου, καθώς όπως δήλωσε, τη Δευτέρα το πρωί θα βρίσκεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για να εκκινήσουν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το πώς ακριβώς έφτασαν οι διάλογοι του δυστυχήματος των Τεμπών, που διέρρευσαν την 01/03/2023 στο Πρώτο Θέμα και το οποίο τους δημοσίευσε αργά εκείνο το βράδυ. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα «σκοντάψει» στο δημοσιογραφικό απόρρητο, το οποίο έχει αναγνωρίσει όχι μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το οποίο πάγια επικαλείται η ΕΣΗΕΑ. Είναι άραγε στις βλέψεις του κυρίου Ανδρουλάκη -που κόπτονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό για την ελευθερία του Τύπου- να αρθεί το δημοσιογραφικό απόρρητο;

Φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια

Είναι προφανές ότι δεν θα επιχειρήσει να τα βάλει με τον Τύπο για το δημοσιογραφικό απόρρητο -εκτός κι αν θέλει να εξευτελιστεί διεθνώς-, αλλά θα προσπαθήσει να χτίσει επάνω στο αφήγημα της συγκάλυψης, κατηγορώντας «κάποιους στη Δικαιοσύνη» οι οποίοι «δεν έριξαν φως σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση, για να συγκαλύψουν κυβερνητικές ευθύνες». Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα οξυδερκής, για να δει πού το πάει ο κύριος Ανδρουλάκης. Φαίνεται «από χιλιόμετρα» ότι μέσα στον δημοσκοπικό πανικό του, θα καταφύγει σε κάθε μορφής επικοινωνιακά σόου, μήπως και καταφέρει να βγει τελικά δεύτερη δύναμη το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, αλλά και επειδή σύσσωμος ο Τύπος μοιραία θα βρεθεί απέναντί του, ας έχει κατά νου ο κύριος Ανδρουλάκης ότι πάει για ένα ακόμη επικοινωνιακό στραπάτσο και θα έπρεπε να αναθεωρήσει, ποιους εμπιστεύεται και ποιοι τον συμβουλεύουν να προβεί σε τέτοιες κινήσεις. Διότι αυτή δεν είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση, αυτή είναι αντιπολίτευση «από τα πανέρια».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Στο ερώτημα που πλανάται, αν υπάρχει αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες "ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα, όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου". Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κύριος Μητσοτάκης έχασε δυο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς, βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Βεβαίως, δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα, τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας - που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, στο έγκλημα των Τεμπών. Τα επαναλαμβάνω: ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη Δικαιοσύνη και πριν την Αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Για αυτό, επειδή δεν απάντησε ο κύριος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, ώστε να πέσει άπλετο φως και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα κείνο το βράδυ να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Twitter / X