Στη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη, που αμφισβητεί ανοιχτά το πολίτευμα και τους πυλώνες της Δημοκρατίας, κινήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, φτάνοντας στο σημείο να θέτει θέμα ως προς τη σταθερότητα της χώρας και την απονομή της δικαιοσύνης. Η… προσυνεννόηση επιβεβαιώνεται, παρά την προσπάθεια να φύγει από το προσκήνιο η αποκάλυψη του Νίκου Παππά.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας δεν διέφερε στο παραμικρό από τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως έδειξε να κινείται, έστω και με άλλη φρασεολογία, στη λογική του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί το πολίτευμα και τον θεσμό των εκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε αιχμές. Μίλησε για ευθύνες της Νίκης Κεραμέως καταγγέλλοντας παράλληλα την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που ετέθη εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, καθώς και τον πρώην γραμματέα αποδήμων της ΝΔ που επίσης παραιτήθηκε μετά την έρευνα που διεξήχθη και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέδειξε και το μείζονος -για τον ίδιο- σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζει εν όψει των ευρωεκλογών και επιβεβαίωσε πως οι κινήσεις του καθώς και η… συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με την πολιτική του επιβίωση.

Χρησιμοποιώντας τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών επανέλαβε τη θεωρία συνωμοσίας του Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με τα περί παραποίησης των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Συνομιλιών που αποδεδειγμένα βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και μάλιστα αυτούσιες.

Βέβαια, ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν υιοθετήσει στο σύνολό τους τις θεωρίες Βελόπουλου τις οποίες και επαναλαμβάνουν. Ειδικά αυτή περί δήθεν μπαζώματος του σημείου που συνέβη το τραγικό δυστύχημα.