Το τριήμερο-επιτομή των fake news, των θεωριών συνωμοσίας και της λάσπης που επιχείρησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προσυνεννόησης που αποκαλύφθηκε από τον Νίκο Παππά, με τη συμμετοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης και χέρι χέρι με τον Κυριάκο Βελόπουλο, έκλεισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει σαφείς απαντήσεις και να ξεκαθαρίζει το τοπίο που θόλωσε η μικροκομματική και διχαστική πρακτική του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στέφανου Κασσελάκη.

Η προσπάθεια πολιτικής διάσωσης των ιδίων μετέτρεψε τη χώρα σε ένα άθλιο σκηνικό λάσπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπεσε στην παγίδα. Αντιθέτως, πήρε την μπάλα που του πέταξε και την έριξε πίσω αποδεικνύοντας για ποιον λόγο τον εμπιστεύονται οι πολίτες και κυρίως για ποιο λόγο είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Η ομιλία του στη Βουλή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Και έδωσε απάντηση σε ένα ερώτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο κατά διαστήματα με αφορμή εκείνο που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Αυτόν τον τόπο τον κυβερνά ο πρωθυπουργός και πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έριξε το γάντι και στους λασπολόγους και στα οικονομικά συμφέροντα. Όσους απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της χώρας που επιχειρεί να αναταχθεί και να αναπτυχθεί σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πολιτικά και γεωστρατηγικά εν μέσω διεθνών κρίσεων που επανέρχονται στο προσκήνιο κατά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Η χώρα έχει πρωθυπουργό που κυβερνά. Λαμβάνει αποφάσεις. Με μια κυβέρνηση που δρα κάνοντας και λάθη. Το σημαντικότερο όμως είναι πως τα αναγνωρίζει. Και κυρίως ότι επιχειρεί να τα διορθώσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά αφήνοντας τους πολιτικούς αντιπάλους να κυλιούνται στον πολιτικό βούρκο που ανακατεύουν διαρκώς και με κάθε ευκαιρία. Αφήνοντας τα διάφορα συμφέροντα να απεργάζονται σενάρια διεκδικώντας οφέλη ή έχοντας άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Ο πρωθυπουργός έβαλε ένα τέλος, σήκωσε το γάντι που του έριξαν και το πέταξε πίσω σε όσους επιβουλεύονται ακόμη και το ίδιο το πολίτευμα , τη δημοκρατία που στηρίζεται σε έναν βασικό θεσμό: την εναλλαγή στην εξουσία μέσα από αδιάβλητες εκλογές όπως αυτές που πραγματοποιούνται στη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι  ο εγγυητής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας των θεσμών που την απαρτίζουν. Έδειξε ότι αποτελεί το βασικό ανάχωμα. Δεσμεύθηκε για πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων και κυρίως για πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, βάζοντας τέλος στις βλέψεις αυτών που μεταρέπονται σε θιασώτες της πολιτικής ανωμαλίας.

Η χώρα έχει πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Αναζητεί αντιπολίτευση, διότι αυτό που εμφανίσθηκε το τριήμερο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας μόνο αντιπολίτευση δεν είναι. Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, όπως θα έλεγε και ο ποιητής… Στέφανος Κασσελάκης, αναζητούν σωσίβια σκυλεύοντας νεκρούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αναζητώντας μια καταστροφή αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους πολίτες.