Η καταστροφική πυρκαγιά και τα καμένα έχουν μετατραπεί από τον Στέφανο Κασσελάκη στο απαραίτητο… φόντο για ένα ακόμη από τα γνωστά σόου με τα οποία έγινε γνωστός, αφού στην υπόθεση πολιτική και παραγωγή προτάσεων ή άσκηση κριτικής έχει αποτύχει. Έτσι, αφού κατηγόρησε την Πυροσβεστική ότι του… κρύβει στοιχεία, άρχισε τις μετακινήσεις μεταξύ καμένων, καταφυγίων ζώων που επέζησαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον μέσα από την άψογη λειτουργία των αρχών και των εθελοντών, και οργανώσεων που εμφανίζονται να μοιράζουν φαγητό. 

Με φωτογράφο και κάμεραμαν, με πλήρη εξάρτυση και με τα τηλεοπτικά συνεργεία να ακολουθούν, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε το δικό του σόου. Και φυσικά δεν παρέλειψε, διά των συνεργατών του, να βάλει και μια εσάνς λαϊκίστικη που τελικά διαψεύστηκε, όπως τα περί άμεσης υιοθέτησης ενός σκύλου. Φορώντας γάντια αυτήν τη φορά συμμετείχε στην παρασκευή συσσιτίου, φωτογραφήθηκε, πάντα χαμογελαστός, πήγε σε καταφύγιο ζώων πέρασε από τα καμένα –εκεί ήταν θλιμμένος– και φυσικά συνέχισε να κατηγορεί τους πυροσβέστες και να αποδομεί τους χειριστές των εναέριων μέσων πυρόσβεσης εμμένοντας στη θέση που εξέφρασε μετά την επίσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής πως δεν επιχειρούσαν την ώρα της πυρκαγιάς. 

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επίσκεψη στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και το μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση μιας εκ των μεγαλυτέρων και πιο επικίνδυνων πυρκαγιών δεν τον πτόησε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιδιώκει τη δημιουργία αρνητικής εικόνας ως προς την εκτέλεση του καθήκοντος από τα στελέχη όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και μετά τις ευρωεκλογές υποστήριξε πως η υπερέκθεσή του έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα, συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Με λογική ινφλούενσερ του Διαδικτύου μέσα από το οποίο ασκεί άλλωστε κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας αντιπολίτευση ίδια με αυτήν των συριζοτρόλ. Θα έλεγε κανείς πως δίνει και τη γραμμή για το τι θα ακολουθήσει στα σόσιαλ μίντια. 

Έχει επιλέξει τον λαϊκισμό ως τακτική και μια λογική που δείχνει πως θεωρεί τους πολίτες ένα είδος ιθαγενών που θα θαυμάσουν τον… ηγέτη που φτιάχνει συσσίτια, πηγαίνει τροφή σε ζωάκια και σκέφτεται να υιοθετήσει και ένα από αυτά που διασώθηκαν. 

Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάει εικόνα και Lifestyle και κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους. Και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει πετά και ένα από τα τσιτάτα που έχει μάθει εκτιμώντας πως έτσι πλήττει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έναντι του οποίου δείχνει μια εμμονή. 

Έτσι είναι αν έτσι νομίζει. Άλλωστε μιλάμε για έναν πολιτικό αρχηγό που συνεχίζει να πιστεύει ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών της ΝΔ είναι αποτέλεσμα της δικής του αντιπολίτευσης. Όπως εμφανίζεται να πιστεύει και ότι το αποτέλεσμα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα είδος… νίκης!