Την πλήρη άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη για τα ζητήματα της πυρόσβεσης και τον προσβλητικό λόγο του για τους χιλιάδες ανθρώπους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που μόχθησαν για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά στην Αττική ανέδειξε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν είναι γνώση αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης. Έγινε ρεζίλι. Και ήταν πολύ προσβλητικός» είπε ο υπουργός Υγείας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, διότι ψέματα δεν μπορώ να πω. Είδα όλη την επιχείρηση με τη φωτιά που πέρασε μέσα στην Πεντέλη, στα Μελίσσια και στα Βριλήσσια και έφτασε σχεδόν μέχρι το Χαλάνδρι. Μία επιχείρηση που πρέπει να είδαμε σε δύο ώρες 50 ρίψεις νερού από ελικόπτερα και δεν ξέρω πόσα πυροσβεστικά οχήματα. Δεν μπορώ να μετρήσω. Είναι πάνω από 100. Και αστυνομία παντού. Όποιος πραγματικά λέει ότι το κράτος δεν ήταν παρόν σε αυτή την επιχείρηση πρέπει να ζει σε παράλληλο σύμπαν. Ήταν όλο το κράτος εκεί» πρόσθεσε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η φωτιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών διότι έφτασε πολύ γρήγορα μέσα σε κατοικημένη περιοχή, «Απεδείχθη λοιπόν, ότι το 112 και η τεχνική της εκκένωσης λειτουργεί και σώζει ζωές. Και απεδείχθη επίσης ότι το κράτος ήταν εκεί. Τώρα θα μου πείτε έγιναν όλα καλά; Προφανώς όχι. Από κάθε τέτοια πυρκαγιά μαθαίνουμε πράγματα» συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς τέλος, αν πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από αυτούς που επλήγησαν, ο υπουργός  Υγείας απάντησε: «Πάντα υπάρχει συγγνώμη. Το κράτος πάντα οφείλει να λέει συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσαμε να τα λύνουμε όλα. Κάθε τέτοιο φαινόμενο πρέπει να το παρακολουθείς, να το μελετάς και να μαθαίνεις από αυτό. Και σας δίνω ένα παράδειγμα: Αν δείτε τα βίντεο, τα σπίτια που οι κάτοικοι είχαν καθαρίσει τις αυλές δεν πάθανε τίποτα. Η φωτιά τα πέρασε σαν να μην ήταν μπροστά της. Τα σπίτια ή οι περιοχές που δεν είχαν καθαρίσει πάθανε ζημιές. Να ένα δίδαγμα που πρέπει να παίρνουμε. Πρέπει και εμείς να είμαστε πιο αυστηροί και εμείς ως κράτος και στην εφαρμογή των νόμων».