Σκλάβος της εικόνας που θέλει να παρουσιάσει στα social media έχει γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος αδιαφορεί για τα γεγονότα και επικεντρώνεται μόνο στο πώς θα δείξει τη σκηνοθετημένη ευαισθησία του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν αληθινή η υιοθεσία ενός ζώου που σώθηκε από τη φωτιά της Αττικής να για να κερδίσει κάποια ψήγματα συμπάθειας.

Έτσι, στη χθεσινή επίσκεψη του στο Γαλάτσι όπου βρίσκεται η δομή φιλοξενείας πυρόπληκτων ζώων ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να τον τραβήξουν μια αγαπησιάρικη φωτογραφία που τον δείχνει να αποχωρεί με ένα σκυλάκι

Λίγο αργότερα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της «Αυγής» ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην υιοθεσία ενός ζώου. Η απάντηση όμως ήρθε άμεσα. «Δεν ισχύει αυτό που γράφετε. Δεν δόθηκε κανένα ζώο για υιοθεσία από τον σταθμό του Γαλατσίου. Προσφέρθηκε πράγματι ο κ. Κασσελάκης να φιλοξενήσει ένα ζώο το οποίο δεν δόθηκε γιατί πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που τηρούμε πάντα με τον εκάστοτε δήμο στον οποίο φέρει ηλεκτρονική σήμανση με τον οποίο και θα τρέξει η αντίστοιχη διαδικασία. Το να γράφετε αυτή την ανακρίβεια προσβάλλει το έργο εκατοντάδων εθελοντών στη δομή που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα ζώα σοβαρά και υπεύθυνα». 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατόπιν εορτής και αφότου ο πρόεδρος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο σκύλος θα υιοθετηθεί με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. 

«Φυσικά υπάρχει σχετική διαδικασία γι' αυτό, η οποία και θα ακολουθηθεί. Ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κινήσει τη διαδικασία για τη φιλοξενία και άμεσα θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υιοθέτηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.