Σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη μετέτρεψε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, την εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος για την υποδοχή του νέου έτους.

Ο Χάρης Δούκας ανέβηκε στη σκηνή, κάνοντας την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του 2024, με τις παλαιστινικές σημαίες να ανεμίζουν στη διάρκεια της συναυλίας που ακολούθησε, επιχειρώντας να εμφανιστεί αλληλέγγυος στα θύματα της Γάζας και να αξιοποιήσει το γενικό αίσθημα συμπαράστασης και του ελληνικού λαού απέναντί τους. Αποσιωπώντας, ταυτόχρονα, με τη στάση του, το αίσθημα φρίκης και τρόμου από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και το δράμα των ομήρων της αλλά και τις συνθήκες τρομοκρατίας και φόβου κάτω από τις οποίες ζουν οι Ισραηλινοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο Χάρης Δούκας επέλεγε να δηλώσει την αλληλεγγύη του στα θύματα στη Γάζα δεν βρήκε κουβέντα να πει για τον φόβο των Ισραηλινών, οι οποίοι «γιόρτασαν» την υποδοχή του νέου έτους με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς, χωρίς ωστόσο θύματα ή καταστροφές, καταγράφοντας μια α λα καρτ «αλληλεγγύη». Ήταν λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα όταν πλήθος νέων που γιόρταζε την έλευση του 2024 σε πολυσύχναστο δρόμο του Τελ Αβίβ έσπευδαν να αναζητήσουν καταφύγιο βλέποντας στον ουρανό ρουκέτες να αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα.

28116527-BkV8t.jpg