Είναι γνωστό ότι ο Χάρης Δούκας καταφέρει να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων με την ανοιχτή συμμαχία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Κώστα Ζαχαριάδη. Φαίνεται ότι αυτή η στήριξη δεν πήγε χαμένη, καθώς τώρα υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρουν τον νέο δήμαρχο για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις ευθύνης.

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός στιχουργός και υποστηρικτής του Στεφάνου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, σε ανάρτηση του στο «Χ» συγχαίρει τον Χάρη Δούκα για το γεγονός ότι σχηματίζει μια... μίνι προοδευτική κυβέρνηση στον Δήμο Αθηναίων. Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης της Κουμουνδούρου. Φυσικά αυτή η διαπίστωση δεν είναι τυχαία, καθώς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος τοποθετεί πρόσωπα που προέρχονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα διοίκησης της πλατείας Κοτζιά αλλά και σε σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες. Άλλωστε η ένθερμη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορεί να πάει χαμένη. Μάλιστα ο γνωστός στιχουργός συγκρίνει το «όμορφο» κλίμα στον Δήμο με το «γραφικό έως τραγικό» τοπίο γύρω του, εννοώντας προφανώς τα τεκταινόμενα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η τοποθέτηση του Νίκου Παπαϊωάννου στην προεδρία της Τεχνόπολης. Ο γνωστός ιστορικός υπήρξε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και γενικός γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε γενικές γραμμές δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το μοντέλο εκλογής και διοίκησης Δούκα στον Δήμο είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας μια εκλογική συμμαχία με στόχο να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο οι δύο πρόεδροι των κομμάτων ξορκίζουν τέτοια σενάρια, καθώς επιθυμούν να τονίσουν την αυτόνομη πορεία τους στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ακολουθεί η ανάρτηση του γνωστού στιχουργού: