Προβληματισμένοι, αν όχι αιφνιδιασμένοι, είναι στο ΠΑΣΟΚ για κάποιες από τις επιλογές του νέου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος φαίνεται ότι επιλέγει πρόσωπα για τις υπηρεσίες του δήμου που δεν προέρχονται απλά από την παράταξη του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ερωτηματικά στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι για τις επιλογές προσώπων στον Δήμο Αθηναίων στο ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα ο Χάρης Δούκας τοποθέτησε επικεφαλής της Τεχνόπολης τον καθηγητή Κώστα Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου που όρισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η είδηση έφερε αμηχανία στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο ο νέος Δήμαρχος δεν φαίνεται να έλαβε τα μηνύματα από το κόμμα του. Πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει διευθυντής ενημέρωσης στο δημοτικό ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελιγγώνης, ο οποίος δούλευε για χρόνια στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είναι παρουσιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel». Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Χάρης Δούκας να δέχεται... συγχαρητήρια από γνωστούς συριζαιους για το σχήμα διοίκησης που επέλεξε ενώ στο ΠΑΣΟΚ βράζουν. Ενδεικτική άλλωστε ήταν η ανάρτηση του γνωστού στιχουργού και υποστηρικτή Κασσελάκη, Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος συνεχάρη τον Χάρη Δούκα για τις επιλογές των προσώπων στον Δήμο. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και τα μέσα ενημέρωσης της Κουμουνδούρου. 

Οι πολιτικές βλέψεις του νέου δημάρχου 

Όπως έλεγε με νόημα παλιό στέλεχος του κόμματος, ο Χάρης Δούκας φαίνεται ότι επιλέγει πρόσωπα στον δήμο λες και ήταν παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι γέφυρες που ρίχνει με την Κουμουνδούρου στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας έχουν πολύ ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς. Επίσημα από την Χαρίλαου Τρικούπη δεν θέλουν να σχολιάσουν τις ενέργειες του δημάρχου, ωστόσο τοσο το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και στελέχη της παράταξης Δούκα αναρωτιούνται πού το πάει πολιτικά ο Δήμαρχος. Πολλά στελέχη και των δύο κομμάτων προκρίνουν πλέον το «μοντέλο Δούκα», δηλαδή την εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σενάριο που ούτε θέλει να το ακούει ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ηγετική του ομάδα.

Φοβούνται λοιπόν στην ηγεσία της Χαρίλαου Τρικούπη ότι το κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργεί ο Χάρης Δούκας στην πλατεία Κοτζιά, αφενός θα τους κάνει ζημιά στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, αφετέρου ότι ο νέος δήμαρχος καλοβλέπει να είναι επικεφαλής σε μια μελλοντική προσπάθεια κοινής εκλογικής καθόδου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον στο ΠΑΣΟΚ έχουν… υπό στενή παρακολούθηση τις κινήσεις Δούκα, καθώς οι επιλογές του στον δήμο όχι μόνο φέρνουν σε δύσκολη θέση την Χαρίλαου Τρικούπη αλλά φαίνεται ότι έχουν βαθύτερη πολιτική στόχευση.