Το εξαιρετικής σημασίας έργο της ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη, ένα έργο που θα αναβάθμιζε όλη την περιοχή και είχε γίνει δεκτό με θέρμη από τους κατοίκους, αποφάσισε να ακυρώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

Ο κ. Δούκας φαίνεται ότι αποφάσισε να ξεπληρώσει τα γραμμάτια που όφειλε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ -τα δύο κόμματα που από την πρώτη στιγμή έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίασουν την ανάπλαση- για την καθολική στήριξη που του έδωσαν ώστε να κερδίσει τη δημαρχία της Αθήνας από τον Κώστα Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα πέταξε στα σκουπίδια μια δωρεά άνω του 1 εκατ. ευρώ από την Prodea Investments, η οποία θα κάλυπτε τα έξοδα της υλοποίησης του έργου, και έστειλε σε κάθε άλλο πιθανό δωρητή το μήνυμα ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι αξιόπιστος εταίρος. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι για να ικανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και να μην πρέπει να αντιμετωπίζει συνεχώς την αντιπολίτευση τους, ο Χάρης Δούκας θυσίασε ένα έργο που θα έδινε στους κατοίκους της περιοχής έναν χώρο πρασίνου και άθλησης με σύγχρονες υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα. Αντ' αυτού τους αφήνει με τον Λόφο του Στρέφη ο οποίος είναι παρατημένος στην τύχη και χώρος παραβατικότητας. 

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και κατ' επέκταση στην διαμόρφωση του εμβληματικού αυτού λόφου σ' έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου. Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Η παράταξη "Αθήνα Ψηλά" ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στον λόφο» επισήμανε πριν από λίγες μέρες η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.