«Δώρο» στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στη δημοτική του παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και με αντάλλαγμα μάλλον μία καλή συνεργασία μεταξύ τους έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας την Τεχνόπολη και τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, δύο σημαντικούς φορείς που έχει στην ευθύνη του ο Δήμος Αθηναίων.

Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δούκας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε τη στήριξη του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Κώστα Ζαχαριάδη. 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε για νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολης ΑΕ» τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που είχε συγκροτήσει ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση ευθύνης του διευθυντή του Αθήνα 9,84 προορίζεται ο Γιώργος Μελιγγώνης, ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν για χρόνια στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή».

Ο Χάρης Δούκας, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δείχνει η εξέλιξη με την Τεχνόπολη και τον Αθήνα 9,84, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είναι πρόθυμος να ξεκινήσει να συνεργάζεται στην αυτοδιοίκηση με τη δημοτική παράταξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργώντας τους πρώτους πολιτικούς... δεσμούς.