Δείγματα του πολιτικού του πολιτισμού αποκαλύπτει σιγά σιγά ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή την κόντρα που διεξήχθη χθες με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη.

Είχαν προηγηθεί η απόφαση του νέου δημάρχου να ακυρώσει την ανάπλαση και η εύλογη αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη για την τύχη του έργου που θα αναβάθμιζε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Ωραίες οι επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη. Ας μας πει όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη. Να μην ανησυχεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Χάρη Δούκα σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην «Αθήνα Ψηλά» και τις επισημάνσεις της για το έργο.

«Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, για τη διαμόρφωση του εμβληματικού λόφου του Στρέφη σ' έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου», τόνισε συγκεκριμένα χθες η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη δίνοντας παράλληλα και την εξήγηση για τις κινήσεις του Χάρη Δούκα: «Σήμερα πανηγυρίζουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γνωστοί άγνωστοι. Όχι οι κάτοικοι της περιοχής, όχι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης και επιδιώκουμε την πρόοδο της. Είναι εύκολο να γκρεμίζεις, αλλά δύσκολο να χτίζεις. Το εύκολο είναι να σταματήσεις ένα έργο, ιδίως όταν αποτελεί προεκλογική συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Το δύσκολο είναι να το ξεκινήσεις, έχοντας σχεδιάσει και εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω και να το συνεχίσεις κόντρα στα συμφέροντα των γνωστών αγνώστων».