Δυστυχώς για την Αθήνα, οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τον Χάρη Δούκα επαληθεύονται και όχι μόνο από την ακύρωση της ανάπλασης του Στρέφη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ταξίδεψε στα Τίρανα, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας Εριόν Βελιάι. Οι δύο τους συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων με έμφαση στα θέματα ενέργειας, πολιτισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ δεσμεύθηκαν να έχουν συχνή επικοινωνία με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Ακολούθησε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, με τον Εριόν Βελιάι να παραδίδει στον Χάρη Δούκα το κλειδί της πόλης των Τιράνων και τον δήμαρχο Αθηναίων να του χαρίζει μια κεφαλή Αθηνάς. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε στην Ετήσια Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40. Αφού παρέδωσε στον δήμαρχο Τιράνων την προεδρία του Δικτύου B40, εκφώνησε ομιλία με θέμα την «Αστική ανθεκτικότητα και την αντιμετώπιση κρίσεων».

Μέχρις εδώ, όλα καλά.

Όμως ο κ. Δούκας, μπορεί να έκανε τα απαιτούμενα χιλιόμετρα για να βρεθεί στην Αλβανία, ωστόσο λησμόνησε να κάνει έστω μία αναφορά στον πολιτικό κρατούμενο από το καθεστώς Ράμα, Φρέντι Μπελέρη.

Σίγουρα δεν θα ήταν καταλυτικής σημασίας η παρέμβαση του κ. Δούκα, όμως ήταν υποχρεωμένος ως Έλληνας αιρετός, να κάνει τη δική του παρέμβαση, αφού βρέθηκε στα αλβανικά χώματα.

Ας θυμηθούμε όμως, όταν η Αθήνα είχε σοβαρό δήμαρχο και όχι έναν άνθρωπο που εξελέγη κατά λάθος, τι είχε γίνει;

Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε πάρει σοβαρότατες πρωτοβουλίες για την έκφραση της στήριξης της Αθήνας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Τον Αύγουστο του 2023 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων είχε οργανώσει ολόκληρη συγκέντρωση στη Χειμάρρα για τον Φρέντι Μπελέρη, ενώ φρόντιζε να εκφράζει τη στήριξή του σε εκείνον με κάθε αφορμή, όπως όφειλε, ως δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχει σύγκριση.