Εάν γινόταν διαγωνισμός των «πιο μίζερων ευχών για τον καινούργιο χρόνο», ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα είχε ήδη εξασφαλίσει το πρώτο βραβείο. Με την ανάρτηση που έκανε στο Twitter/X, ευχήθηκε στους Αθηναίους (που τον ψήφισαν...), όχι υγεία, όχι χαρές, όχι ευτυχία, όχι επιτυχίες, όχι προκοπή, ούτε καν κάτι καλό για τους δημότες του Δήμου.

Ευχήθηκε απλώς να γίνουν οι Αθηναίοι πιο δίκαιοι -διότι προφανώς θεωρεί ότι δεν είναι-, πιο αλληλέγγυοι -το οποίο ενδεχομένως εδράζεται στην ανοχή του να ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης μπροστά από την εξέδρα, λες και εξελέγη δήμαρχος στη Ραμάλα- καθώς και πιο αισιόδοξοι, διότι προφανώς ο αισιόδοξος πολίτης «γκρινιάζει» λιγότερο από τον απαιτητικό. Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν είχε εκλεγεί δήμαρχος Γλυφάδας, της οποίας είναι δημότης, θα τολμούσε να διατυπώσει τις ίδιες ευχές;

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου δημάρχου Αθηναίων δείχνουν πολλά και έπονται άλλα πέντε χρόνια. Το πλέον βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος του 14,2% (δηλαδή το πραγματικό του ποσοστό, του Α' γύρου), θα κάνει πολλούς να μετανιώσουν που εφησύχασαν και προτίμησαν τα τσίπουρα και δεν διέθεσαν 5' για τις πολύ σημαντικές κάλπες του Β' γύρου των δημοτικών εκλογών.

Οι... ευχές του Χάρη Δούκα

«Ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά,

ας δουλέψουμε μαζί,

για να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Να ευχηθούμε το 2024 να είναι η χρονιά

που θα μας κάνει όλους

Πιο δίκαιους,

Πιο αλληλέγγυους,

Πιο αισιόδοξους,

Ένα ωραίο ταξίδι αρχίζει τώρα.

#καλη_χρονια #2024 #συνταγμα»

Δείτε το τουίτ του Χάρη Δούκα