Η κατάσταση στον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ (πολιτικά και ιδεολογικά) είναι εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, οι χυδαίες (με στοιχεία ανθρωποφαγίας) επιθέσεις εναντίον όσων στηρίζουν ή λένε μια καλή κουβέντα για τον Κασσελάκη είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Τα παραδείγματα πολλά. Το τελευταίο με «θύμα» τον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη είναι ενδεικτικό της εμφυλιοπολεμικής κατάστασης που σοβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ήταν να βγει ο Νίκος Μωραΐτης –με το όνομά του και την υπογραφή του– να πει την άποψή του για τις εσωκομματικές εκλογές και για ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αμ’ έπος, αμ’ έργον, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι λένε ότι περισσότερο μοιάζει με νεολαία της Αχτσιόγλου και όχι του κόμματος) έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εν όψει της ανάδειξης της/του νέας/νέου προέδρου του κόμματος, διάφοροι επιλέγουν να ρίχνουν συνεχώς δηλητήριο, προσπαθώντας να παρασύρουν στη χυδαιότητα τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τελευταίο παράδειγμα, η χυδαία επίθεση του Ν. Μωραΐτη στον σύντροφο Δραγασάκη. Ξεπέρασε αναμφίβολα κάθε όριο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιθετική ανακοίνωσή της εναντίον του Ν. Μωραΐτη.

Στον χορό των επιθέσεων εναντίον του στιχουργού έχουν μπει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που –ούτε λίγο ούτε πολύ– τον εντάσσουν με σταλινικές πρακτικές, αυθωρεί και παραχρήμα, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη: πότε ως «λογογράφο», πότε ως «υπάλληλό του» και πότε ως στενό συνεργάτη του.

Ο ίδιος διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις φήμες, δηλώνοντας τα εξής:

Δεν παριστάνω τον αντικειμενικό. Δεν έχω αλάθητο. Αλλά όταν λέμε γνώμη, εννοούμε γνώμη. Ελεύθερη.

Έχετε όλον τον κομματικό μηχανισμό δικό σας.

Έχετε τόσους δημοσιογράφους να φωνάζουν «Έφη και πάλι Έφη» και να ανοίγουν αγκαλιές.

Αφήστε κι έναν άνθρωπο να έχει αντίθετη γνώμη από εσάς και να μπορεί να τη λέει.

Κι όταν βλέπει φθόνο, να λέει «φθόνος».

Κι όταν βλέπει μια στάλα φως, να λέει «μια στάλα φως».

Συμπέρασμα: ο πολυδιαφημισμένος δήθεν πλουραλισμός στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έπεα πτερόεντα. Όποιος διαφωνεί με το σύστημα, τους δημογέροντες και τους σταλινικούς της Κουμουνδούρου, στην πυρά.

Τα υπόλοιπα είναι να ’χαμε να λέγαμε.