Μετά από τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως λένε οι πραιτωριανοί του Στέφανου Κασσελάκη, θέλουν ένα κόμμα του 3% ήρθε και η σειρά της νεολαίας του κόμματος να δεχτεί τα βέλη του Νίκου Καρανίκα

Απαντώντας με ανάρτηση στο Facebook στη νεολαία, η οποία χαρακτήρισε αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες πρακτικές τις παραπομπές των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καρανίκας έγραψε ότι ακύρωσαν την ύπαρξη τους και «υπονόμευσαν την ύπαρξη τους καθώς βυθίστηκαν στον πανικό του συναισθήματος που προκαλεί το υπαρξιακό πρόβλημα των βαρόνων της αριστερής ελίτ, των φραξιών και των ιερών αγελάδων». 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα

«Ακύρωσαν την ύπαρξη τους. Η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη αποδεικνύει πώς μπορεί να μετατραπεί ένα όργανο σε μέρος του προβλήματος όταν εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς μιας παρέας και δυο φραξιών. Είναι προφανές ότι για τα μέλη του κόμματος και για τον κόσμο όλο, δεν υφίσταται πλέον νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπονόμευσαν την ύπαρξη τους καθώς βυθίστηκαν στον πανικό του συναισθήματος που προκαλεί το υπαρξιακό πρόβλημα των βαρόνων της αριστερής ελίτ, των φραξιών και των ιερών αγελάδων».