Μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διασύρει τη χώρα διεθνώς και να εργαλειοποιήσει σε αυτήν τη λογική το τραγικό ναυάγιο με τους νεκρούς και αγνοούμενους μετανάστες, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται. Ο απίστευτος λαϊκισμός διαπερνά συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πιο δύσκολες στιγμές. Η δήλωση του Τσίπρα εξίσου τραγική.

«Εγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου», δήλωσε από την Ιεράπετρα προσθέτοντας πως «δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Πρέπει να επέβαινε πολύς κόσμος και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες» για να τονίσει ότι «και από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».

Η δήλωση Τσίπρα είναι τραγική. Αφενός ζητεί διερεύνηση την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας και διάσωσης, αφετέρου με τον τρόπο αυτόν επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες στην ελληνική πλευρά επαναφέροντας στο προσκήνιο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στο μεταναστευτικό και προσπαθώντας να εμφανίσει την Ελλάδα ως υπόλογη.

Η προσπάθεια να διασυρθεί η χώρα, εμφανής. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που το Λιμενικό επισήμως έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το τι έχει γίνει και πώς διαχειρίστηκε το θέμα από την πρώτη στιγμή που το αλιευτικό βρέθηκε σε διεθνή ύδατα και αρνήθηκε κάθε βοήθεια ακόμη και από παραπλέοντα σκάφη που επιχείρησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα.

Και ναι μεν θα υπάρξει έρευνα για το τι συνέβη. Όμως το να γίνονται τέτοιες δηλώσεις και να στοχοποιείται η χώρα και το Λιμενικό είναι τουλάχιστον τραγικό και εθνικά επικίνδυνο.