Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιχείρησε –με τις πρώτες δηλώσεις του χθες και ενώ περισυλλέγονταν οι ναυαγοί– μια ακόμη φορά να στοχοποιήσει το Λιμενικό, εν τούτοις και σε αυτό το τραγικό συμβάν η προσφορά των ανδρών και των γυναικών είναι ανεκτίμητη. Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να παρέμβει, ειδικά σε ό,τι αφορά έρευνα και διάσωση.

Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού έχουν βρεθεί κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο των «επαγγελματιών» του ανθρωπισμού και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες, όπως έχει αποκαλυφθεί, «ζουν» μέσα από τον πόνο και τη δυστυχία των μεταναστών, κυρίως όμως από την ανεξέλεγκτη δράση των διακινητών.

Στην Ελλάδα, τα στελέχη του Λιμενικού μπαίνουν στο στόχαστρο την ώρα κατά την οποία οι διακινητές μένουν στο απυρόβλητο, αφού όσοι στοχοποιούν το Σώμα αποφεύγουν με κάθε τρόπο να καταδικάσουν τη δράση τους.

Στο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, το Λιμενικό έδρασε άμεσα. Βρέθηκε δίπλα στο αλιευτικό στο οποίο είχαν στοιβαχτεί δεκάδες ψυχές, μεταξύ των οποίων (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων) βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά κλεισμένα στα αμπάρια.

Αν τα στελέχη του Λιμενικού δεν είχαν κάνει τη δουλειά τους είναι βέβαιο πως δεν θα είχαν διασωθεί ούτε οι μετανάστες που σώθηκαν και βρίσκονται τώρα στην Καλαμάτα, για να μπορεί για παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας να τους επισκέπτεται και να θέτει τα ερωτήματα που έθεσε αναφορικά με τα… πρωτόκολλα διάσωσης.

Αν οι άνδρες και οι γυναίκες λιμενικοί δεν έκαναν τη δουλειά τους, τις περισσότερες φορές υπερβάλλοντας εαυτόν και στις πλέον αντίξοες συνθήκες, το Αιγαίο θα ήταν πράγματι ένα «νεκροταφείο» (όπως κατ’ επανάληψη το έχουν αποκαλέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι επαγγελματίες «διασώστες» που ασχολούνται κυρίως με τον διεθνή διασυρμό της χώρας).

Οι επικριτές-σχολιαστές του καναπέ και όσοι, κακά τα ψέματα, εκμεταλλεύονται έναντι οικονομικού οφέλους το μεταναστευτικό παίζουν οι μεν πρώτοι για ιδεοληπτικούς λόγους, οι δεύτεροι για προσωπικούς (και προσοδοφόρους) ένα παιχνίδι. Οι λιμενικοί βιώνουν την πραγματικότητα έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν εκτός από τα φυσικά φαινόμενα και ένα απίστευτο κύκλωμα που πλουτίζει έχοντας, παράλληλα, κάλυψη από τις πολιτικές ηγεσίες τρίτων χωρών.