Συγκεντρώθηκαν στην Καλαμάτα για να… διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν έχοντας πλέον και την πολιτική κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να αποδώσει ευθύνες στην ελληνική πλευρά και στο Λιμενικό, διασύροντας μια ακόμη φορά τη χώρα. Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε πρωτοστάτησαν.

Επέλεξαν να στοχοποιήσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημιουργήσουν -ως «επαγγελματίες» του ανθρωπισμού- ένα ακόμη… event κατηγορώντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και φωνάζοντας ότι είναι η κυβέρνηση της ΝΔ «υπο την προεδρία» της «σκοτώνει» τους μετανάστες.

Με πολιτική κάλυψη άρχισαν να φωνάζουν. Και αυτοί που πρωτοστάτησαν ήταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής. Πήραν τις ντουντούκες και άρχισαν να μιλούν για κυβέρνηση που σκοτώνει έχοντας διδαχθεί σχετικά από τους βουλευτές του κόμματος που φώναζαν δολοφόνους του βουλευτές της ΝΔ για το φιάσκο της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο…

Δεν τα υπολόγισαν καλά όμως. Η κ. Σακελλαροπούλου πήγε προς το μέρος τους και τους είπε το πιο απλό απ’ όλα: όποιος φωνάζει πιο πολύ, πιο δυνατά, δεν έχει πάντα δίκαιο. Και όχι μόνο υπερασπίστηκε και τον φράχτη στον Έβρο, για τον οποίο επίσης την κατηγόρησαν, αλλά υπερτόνισε ότι είναι «η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου».

Ενοχλήθηκαν οι… συγκεντρωμένοι από την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εσείς ήρθατε εδώ» της είπαν.
Δεν φρόντισε να ρωτήσει από πριν, δεν ζήτησε την άδεια των «επαγγελματιών» του είδους, δεν φρόντισε να πάρει… διαπίστευση από κάποια ΜΚΟ.

Όμως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε πίσω. Ούτε με τις φωνές των ολίγων… ειδικών του είδους, ούτε και με τα όσα έλεγαν πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο, αφού δεν περίμεναν πως θα έβρισκαν… αντίσταση.

Πάντως έχουν κάλυψη. Όπως και να το πει κανείς, αυτό τους προσέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας με τις δηλώσεις του να εννοηθεί πως έχουν ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα διεθνή ύδατα οι αρχές της χώρας. Και τα υπονοούμενα περί αναζήτησης ευθυνών την ώρα που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη εκεί αποσκοπούν.