Το άσπρο μαύρο επιχείρησε να κάνει ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφορικά με τη χθεσινή φραστική επίθεση που δέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο λιμάνι της Καλαμάτας από νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και επαγγελματίες διαδηλωτές, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να έχει προσαχθεί από τις Αρχές για εισβολή στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το 2014.

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στο mega, δεν «είδε» προσβολή απέναντι στον ίδιον τον θεσμό που εκπροσωπεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά μια «κόσμια» ανθρώπινη αντίδραση απέναντι στο γεγονός του ναυαγίου, το οποίο συνέβη στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Μάλιστα, τα έβαλε με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το γεγονός της «κόσμιας αντίδρασης» των νεολαίων, λέγοντας ότι «έχει σχεδόν ελάχιστη σημασία» και δεν χρειάζεται να «μένουμε τόσο πολύ» σε αυτό.

Προφανώς για τον ίδιον και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα πρέπει να ασχολείται με την ατζέντα που το κόμμα του προτάσσει, το οποίο επέλεξε και χθες, μέσα στην τραγωδία του ναυαγίου, να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τον φράχτη στον Έβρο και γενικά για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες, με τον Αλέξη Τσίπρα να σέρνει το χορό της προσπάθειας διασυρμού της χώρας.

Το περιστατικό καταδίκασε η Νίκη Κεραμέως, η οποία ήταν επίσης καλεσμένη στο πλατό του mega, δηλώνοντας πως η εικόνα αυτή αποτελεί προσβολή και την θλίβει η επίθεση στους θεσμούς.