Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε το αξίωμά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στέλνοντας, ταυτόχρονα, σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι όποιος φωνάζει δυνατά δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο αλλά και πως ουδείς μπορεί να εργαλειοποιεί ακραίες καταστάσεις για να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Με τη στάση της και με όσα τόνισε προς τους «επαγγελματίες αγανακτισμένους» κομματικά κατευθυνόμενους ανέδειξε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι δεν αποτελεί απλώς ένα αξίωμα… διακοσμητικό, όπως πολλοί σπεύδουν να υποστηρίξουν για μικροπολιτικούς λόγους.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στην απρέπεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την επιχείρηση εργαλειοποίησης του τραγικού ναυαγίου, έκανε αυτό που δεν περίμεναν: απάντησε. Και απάντησε με εκκωφαντικό τρόπο, τέτοιον που προκάλεσε τη… σιωπή της απέναντι πλευράς. Αυτής που έχει μάθει να φωνάζει και να περνά τον ίσκιο της για μπόι, στο όνομα της έκφρασης των συμφερόντων του… λαού.

Η άθλια αναφορά στην κυβέρνηση που σκοτώνει και στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δήθεν την… καλύπτει, δεν ενόχλησε κανένα από τα ηγετικά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος στο οποίο είναι ενταγμένοι οι «επαγγελματίες αγανακτισμένοι».

Φάνηκαν ενοχλημένοι από την απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι υπερασπίζεται την πατρίδα. Ότι και στην περίπτωση του φράχτη στον Έβρο, για το οποίο την κατηγόρησαν ότι αποδέχεται ως έργο, θεωρεί ότι αυτός προστατεύει τα σύνορα της χώρας και οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι θιασώτες μιας λογικής ανοιχτών συνόρων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε και κάτι ακόμη. Κατέρριψε με λίγες λέξεις το αφήγημα περί κράτους και Λιμενικού που «σκοτώνει» τους μετανάστες αναδεικνύοντας την υποκρισία όλων όσοι εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και τις ταλαιπωρημένες ψυχές του.

Πώς; Ως εξής:

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο...

Σακελλαροπούλου: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε.