Ξέφυγε τελείως ο Γιάνης Βαρουφάκης, που δείχνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και το ενδεχόμενο αυτό να επαναληφθεί στις 25 Ιουνίου αλλά και να επιχειρεί με ύβρεις και αήθεις επιθέσεις να δημιουργήσει «ντόρο» γύρω από τον ίδιο και το κόμμα του, ώστε να βγει από την αφάνεια στην οποία έχει βρεθεί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή το τραγικό ναυάγιο, υποστηρίζοντας και αυτός όπως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται ο… φράχτης στον Έβρο.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Στον Έβρο πηγαίνει η κ. Σακελλαροπούλου. Δεν ντρέπεται λίγο να φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό; Και την ίδια ώρα κηρύσσουν οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, εθνικό πένθος, όταν γίνεται το προφανές που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες. Η κ. Σακελλαροπούλου έχει κάθε δικαίωμα, και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει, και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα να υποκρίνονται αυτήν τη στιγμή με εθνικό πένθος».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιτέθηκε στη δημοσιογράφο του Status FM Βιργινία Δημαρέση με ακραίου τύπου αναφορές τη στιγμή κατά την οποία συνεργάτες του είχαν ζητήσει να βγει στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα και μίλησε στη συνέχεια για «φριχτό επίσημο αφήγημα», με αφορμή και πάλι τον φράχτη του Έβρου υποστηρίζοντας πως το αναπαράγουν πολλά κανάλια.

«Κυρία μου, ψεύδεστε. Χρησιμοποιείτε αυτήν τη ραδιοσυχνότητα που σας παράσχει ο ελληνικός λαός να λέτε ψέματα. Είστε ξεκάθαρα διακινητής ενός μεγάλου ψέματος». Είπε και συνέχισε «εάν εσείς αυτήν τη στιγμή, ο μη γένοιτο, κάτι συμβεί και είστε στην Κίνα και νιώθετε ανασφάλεια και περάσετε στην Ινδία χωρίς διαβατήριο, χωρίς βίζα, περνάτε παράνομα; Δεν περνάτε παράνομα».

Η συνέχεια έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: «Εκείνοι οι χιλιάδες, όλως τυχαίως».

Βαρουφάκης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατάπτυστη, ακολουθεί πολιτική μισανθρωπική. Ο κύριος Μπορέλ και όλοι εσείς –και βάζω και εσάς μέσα– δεν έχετε το δικαίωμα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς».

Δημοσιογράφος: «Τι λέτε, κύριε Βαρουφάκη, αυτό που λέτε με προσβάλλει προσωπικά, έχω το δικαίωμα να θρηνώ».

Βαρουφάκης: «Κι εγώ έχω το δικαίωμα να κρίνω».

Δημοσιογράφος: «Κύριε Βαρουφάκη, βγήκατε σε αυτήν τη συχνότητα, σας δόθηκε το βήμα για να καταγγέλλετε τα μέσα ενημέρωσης, έχετε θέμα προσωπικό τότε».

Βαρουφάκης: «Είστε ηθικός αυτουργός, εξυπηρετείτε ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται».

Δημοσιογράφος: «Κύριε Βαρουφάκη, απορώ γιατί παίρνανε τηλέφωνο οι συνεργάτες σας και θέλατε να βγείτε στο μέσο αυτό».

Βαρουφάκης: «Είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού, αλλά δυστυχώς εξυπηρετείτε ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο ψεύδεται ασυστόλως. Τολμήσατε να πείτε ότι κάποιος που περνάει τα σύνορα για να ζητήσει άσυλο είναι παράνομος;»

Δημοσιογράφος: «Είναι ντροπή, κύριε Βαρουφάκη, αυτό που μου κάνετε τώρα».

Βαρουφάκης: «Η ντροπή είναι όλη δική σας και των εργοδοτών σας που σας έχουν εκεί για να σπέρνετε ψέματα, δεν θα σας επιτρέψω να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες για να ψεύδεστε και να διαχέεται αυτό το δηλητήριο το οποίο εξυπηρετεί μόνο τους διακινητές, τον τραμπισμό. Είστε ένα φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία τω νεκρών στην Πύλο. Καλή σας μέρα, κυρία μου».

Δημοσιογράφος: «Να είστε καλά, κύριε Βαρουφάκη, και καλή επιτυχία στις εκλογές».