Πλήρη κάλυψη στους «επαγγελματίες αγανακτισμένους», οι οποίοι όπως αποδείχθηκε είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για την φραστική επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσφερε ο Νίκος Φίλης. Ταυτόχρονα απέδωσε το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στον… φράχτη του Έβρου και την Ευρωπαική Ένωση.

Ο Νίκος Φίλης το τερμάτισε στην κυριολεξία. Πρώτα από όλα δήλωσε ότι όσο η ΕΕ επιμένει στην πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», τόσο θα προκαλούνται νέες τραγωδίες προσθέτοντας πως «όταν κλείνουν με τείχη οι χερσαίοι δρόμοι (στον Έβρο και στον θύλακα της Ισπανίας στην Αφρική) ανοίγουν με χιλιάδες νεκρούς οι θαλάσσιοι».

Με λίγα λόγια φταίει ο φράχτης στον Έβρο, για παράδειγμα, που καθιστά αποτρεπτική την ελεύθερη είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα και αυτοί αναγκάζονται να επιχειρήσουν να μπούν στη χώρα από τη θάλασσα.

Συνέχισε όμως και έλαβε θέση αναφορικά με το φραστικό επεισόδιο στην Καλαμάτα. Επεισόδιο που προκλήθηκε από… συγκεντρωμένους, δύο τον αριθμό, που έστησαν σόου με επίθεση κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και που τελικά είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη ενεργά και μάλιστα με προϋπηρεσία… ετών σε ανάλογες εκδηλώσεις… αγανάκτησης

«Είναι κατανοητή η αγανάκτηση των πολιτών, ανάμεσά τους νέα παιδιά, στους οποίους απευθύνθηκε για ''διάλογο'' η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις» δήλωσε ο Νίκος Φίλης που παράλληλα υποστήριξε ότι είναι «υποκριτικές οι δηλώσεις ''ανθρώπινης συμπαράστασης'' για την τραγωδία, που τελικά δεν είναι παρά ένα προαναγγελθέν έγκλημα.

Βέβαια είχε προηγηθεί η πολιτική κάλυψη ανάλογων περιστατικών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που έσπευσε να επιρρίψη ευθύνες στις ελληνικές αρχές διασύροντας τη χώρα.