Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Λόγω του ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα (14/6) προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται.

59 οι νεκροί 

Όπως έγινε γνωστό τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας ανήλθαν σε 59 ενώ έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα. Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος