Σε δήλωση για το τραγικό ναυάγιο που συνέβη σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου, ανοιχτά της Πύλου προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά εκφράζει τη θλίψη του «για την απώλεια τόσων αθώων ζωών», ενώ αναφέρει πως οι δυνάμεις του «είναι στη διάθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως «είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», ωστόσο, τονίζει πως «το νέο περιστατικό αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική». Αίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα σήμερα, λόγω του ναυαγίου, ακυρώθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, όπου θα μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

Ολόκληρη η δήλωση 

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».