Δήλωση έκανε ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος σχετικά με τη μετανάστευση και την ασφάλεια της Ευρώπης και με αφορμή το τραγικό ναυάγιο που έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς και συνέβη σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στην Πύλο

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει αρχικά πως «το δραματικό ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και σε διεθνή χωρικά ύδατα, καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει τις συμφωνημένες πολιτικές διαχείρισης ροών και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων».

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Οι σκέψεις μας με τις ψυχές που χάθηκαν και οι ευχές μας με όσους επιβίωσαν». Τέλος, καταλήγει, στέλνοντας «συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές για την αμεσότητα τους στη διάσωση πάνω από 200 συνανθρώπων μας».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου

«Το δραματικό ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και σε διεθνή χωρικά ύδατα, καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει τις συμφωνημένες πολιτικές διαχείρισης ροών και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.
Οι σκέψεις μας με τις ψυχές που χάθηκαν και οι ευχές μας με όσους επιβίωσαν. Συγχαρητήρια στις ελληνικές αρχές για την αμεσότητα τους στη διάσωση πάνω από 200 συνανθρώπων μας».