Η μη σοβαρότητα με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά με την ομολογία του Νίκου Παππά πως υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι μεταξύ των κομμάτων υπήρχαν συζητήσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας αφού «αυτά δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί». «Είναι συντεταγμένα κόμματα, δεν μπορούν να υπάρχουν αιφνιδιασμοί, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω», είπε συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς, αφήνοντας άφωνους όσους τον άκουσαν.

ΩΣΤΟΣΟ, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του προσπάθησε να διαψεύσει τον βουλευτή κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις». Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με Φάμελλο, Κουτσούμπα, Χαρίτση και Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης, την Τρίτη 26 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί και μετά και όσοι δέχτηκαν να συνυπογράψουν έλαβαν το κείμενο της πρότασης μία ώρα μετά.

Ομως, τα όσα υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν κανέναν, γιατί οι αποκαλύψεις του Νίκου Παππά έγιναν δημόσια και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, και με τρόπο του επιβεβαίωσε ότι το πρωτοσέλιδο θέμα του «Βήματος» μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η προετοιμασία της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας προηγήθηκε του δημοσιεύματος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολιτικές εξελίξεις ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο θετικές προσδοκίες της κυβέρνησης, αφού το σχέδιο της αντιπολίτευσης και των οργανωμένων συμφερόντων αποκαλύφθηκε μόλις τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης, καθώς ο Νίκος Παππάς έμπλεξε πολιτικούς αρχηγούς, εκδότες, βουλευτές και γνωστοποίησε όλα όσα ετοίμαζαν από καιρό η Χαριλάου Τρικούπη και η Κουμουνδούρου.

 ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ η πρόταση μομφής ακυρώθηκε πριν καν κατατεθεί, αφού οι αποκαλύψεις Παππά έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο αναξιόπιστη και αναποτελεσματική είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, για τους επόμενους 6 μήνες δεν μπορεί να κατατεθεί ανάλογη πρόταση, οδηγώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτω από το άγχος της τρίτης θέσης, να κάψει ένα από τα ισχυρότερα κοινοβουλευτικά όπλα της αντιπολίτευσης. Τελικά, ποιος σοβαρός ψηφοφόρος θα εμπιστευτεί αυτά τα δύο κόμματα για τη διακυβέρνηση της χώρας; Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους...