Το περιστατικό είναι πραγματικό και αποδεικνύει ότι η αντιπολίτευση έχει τόσα θέματα να ασχοληθεί και να προτείνει λύσεις, αλλά δυστυχώς είναι τόσο ανεπαρκής που εξαντλείται μόνο στις προσωπικές επιθέσεις και τη λάσπη.

Στις 4 Ιανουαρίου 2023, κάτοικος της Θεσσαλονίκης δέχθηκε τρεις διαδοχικές κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο με απόκρυψη. Οταν την επόμενη μέρα διαπίστωσε ότι δεν λάμβανε εισερχόμενες κλήσεις απευθύνθηκε στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας όπου διατηρεί σύνδεση. Από την εξυπηρέτηση πελατών πληροφορήθηκε ότι είχε ενεργοποιηθεί η προώθηση των εισερχόμενων κλήσεων σε άγνωστο αριθμό. Κάποιος φαίνεται πως κατάφερε να υποδυθεί τον πραγματικό συνδρομητή του αριθμού και χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία του 37χρονου εξέτρεψε τις κλήσεις. Στη συνέχεια ο δράστης, μέσω του «επιχειρησιακού» αριθμού τηλεφωνίας, μπήκε ανενόχλητος στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπέζης (e-banking) του 37χρονου, απ’ όπου μετέφερε με διαδοχικές συναλλαγές άνω των 90.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο προς ψηφιακή τράπεζα όσο και προς διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιέμαι: Εχετε ακούσει από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης να προτείνει λύσεις για τα κυβερνοεγκλήματα; Εχετε ακούσει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των πολιτών από τις ηλεκτρονικές απάτες; Είναι πραγματικά απογοητευτική η ανυπαρξία θέσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας. Ασκούν κριτική στους πάντες και τα πάντα, αλλά ποτέ δεν έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα και αξιόπιστες λύσεις.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούνται να αντιμετωπίσουν με πενιχρά μέσα ένα τόσο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απλά κάνουν κριτική!

Για να καταλάβουν οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες μας πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση με τους κυβερνοεγκληματίες στην οποία αναφέρθηκα, η δικογραφία τούς καταλογίζει 26 περιπτώσεις απάτης, πανελλαδικά, εκ των οποίων 4 σε απόπειρα. Σε διάστημα 9 μηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, αποκόμισαν κέρδη που υπολογίζονται σε 315.948 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να υφαρπάξουν επιπλέον 40.648 ευρώ!

Για να συσκοτίσουν τις χρηματικές ροές, οι ίδιοι προμηθεύονταν ή κατάρτιζαν πλαστά νοθευμένα έγγραφα, ενώ άρπαζαν τα χρήματα είτε από ΑΤΜ τραπεζών είτε μέσω μεταφορών σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, ψηφιακές τράπεζες, στοιχηματικές εταιρείες κ.ά. Σε ότι αφορά τη μεταφορά κεφαλαίων, είχαν τη βοήθεια συνεργών –όχι μόνιμων– που αποτελούσαν τους κομιστές.

ΚΙ ΟΜΩΣ απέναντι σε αυτή τη μορφή οργανωμένου εγκλήματος η αντιπολίτευση δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μία σοβαρή πρόταση και αυτό είναι ενδεικτικό της πολιτικής ένδειας. Μηδενίζει οτιδήποτε θετικό γίνεται στη χώρα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει για το δικό της πρόγραμμα ποτέ δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. Γι’ αυτό επιμένω. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη αντιπολίτευση σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμα και από εκείνη στη Λατινική Αμερική! Καλημέρα σε όλες και σε όλους…