Αποθεωτική υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάτοικοι και πολίτες του Μοσχάτου, οι οποίοι τον κάλεσαν να μη φοβάται κανέναν και να τα βάλει με όλους, επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτά που έγραφα προχθές για την τάση που υπάρχει στη ΝΔ να μην αφήσουν τίποτα αναπάντητο και ο πρωθυπουργός να συγκρουστεί με όποιον τολμήσει να πιστέψει ότι θα... συγκυβερνήσει.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από τις πρώτες κυλιόμενες μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μαξίμου, φαίνεται ότι η αντεπίθεση για το θέμα των Τεμπών έχει φέρει αύξηση της συσπείρωσης της ΝΔ, η οποία επανακάμπτει και προσεγγίζει ποσοστά κοντά στο 34%. Παράλληλα, φαίνεται ότι ο πόλεμος που δέχεται η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα απασχολεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, υπό τον φόβο ενδεχόμενης πρόκλησης νέων εθνικών εκλογών που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της αυτοδυναμίας, φαίνεται να επανασυσπειρώνονται.

ΣΤΕΛΕΧΗ που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό έχουν καταλάβει ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή διαμορφώνει κλίμα συσπείρωσης και επαναπατρισμό ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. Σε κάθε περίπτωση, στις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης θέλει το ποσοστό της ΝΔ να έχει μπροστά τον αριθμό «3», καθώς με ένα 30% και πλέον -κάτι που δείχνει πολύ πιθανό- θα παραμείνει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και θα μπορεί να συνεχίζει να θέτει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Ετσι, η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή δεν θα τελειώσει στις ευρωεκλογές. Θα γίνει ακόμα σκληρότερη μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές…

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, προκύπτει ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη θα φέρει σημαντική υποχώρηση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, σε Βόρεια Ελλάδα και Ηπειρο, αφού χιλιάδες ψηφοφόροι του πατριωτικού χώρου και της Δεξιάς θα επιστρέψουν μαζικά στη ΝΔ. Ετσι, κάποια στελέχη εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ενισχύσει το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, με τον ίδιο να είναι έτοιμος να πει το «ναι».

Μόλις 66 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που συζητήθηκε στη Βουλή, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν και ο Κ. Μητσοτάκης ξέρει πλέον ότι από πλευράς αντιπολίτευσης θα έχει να αντιμετωπίσει την πολιτική τυμβωρυχία της υπόθεσης των Τεμπών αλλά και τη «λάσπη» που θα πέφτει τόσο στον ίδιο όσο και στα μέλη της οικογένειάς του.

ΕΞΑΛΛΟΥ η «συμμαχία» αντιθέτων επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν ως στόχο να χτυπήσουν τον πρωθυπουργό σε προσωπικό επίπεδο είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αν και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Ωστόσο, θα είναι τόσο λυσσαλέα η επίθεση που τελικά θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα: Τη συσπείρωση και την άνοδο της ΝΔ!

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλες και σε όλους...