Μια ακόμα ημέρα που ασχολούμαστε με την δολοφονία της άτυχης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους. Η αδιαφορία και ο ερασιτεχνισμός στους χειρισμούς έφεραν την τραγική κατάληξη έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου μπροστά στα μάτια των αστυνομικών έπεσε νεκρή η 28χρονη Κυριακή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη δολοφονία διαπιστώθηκε πως υπήρχε περιπολικό στο τμήμα. Η επίσημη θέση της Ελληνικής Αστυνομίας για την ύπαρξη οχήματος καταρρίπτει το επιχείρημα των αστυνομικών που βρίσκονταν στο τμήμα πως δεν υπήρχε περιπολικό για να μεταφέρει στο σπίτι την 28χρονη.

Για το συγκεκριμένο θέμα τα ερωτήματα για τους αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος είναι πολλά:

· Γιατί δε μετέφεραν την 28χρονη στο σπίτι ενώ υπήρχε περιπολικό;

· 2Γιατί η αξιωματικός υπηρεσίας δεν κάλεσε εκείνη την Άμεση Δράση;

· 3Τι έκανε ο αστυνομικός σκοπός του τμήματος βλέποντας την δολοφονία;

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποδιοικήτρια είχε στο τμήμα το περιπολικό της και υπήρχε η οδηγός της προκειμένου να την μετακινήσει για να κάνει έλεγχο στα τμήματα της Δυτικής Αττικής. Η ίδια από ό,τι φαίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό παρότι ήταν σε γνώση της και δεν προθυμοποιήθηκε είτε να μεταφέρει είτε να συνοδεύσει της 28χρονη προς το σπίτι της.

Η αξιωματικός υπηρεσίας δεν κράτησε την Κυριακή στο τμήμα για να ειδοποιήσει η ίδια την Άμεση δράση προκειμένου να την συνοδεύσουν στο σπίτι της αλλά αρκέστηκε στην προθυμία του θύματος να το κάνει. Δεν έκανε καμία εκτίμηση κινδύνου ή απειλής, ενώ η 28χρονη είχε αναφέρει όλο το παρελθόν του δράστη. Στα 3 λεπτά μετά τη δολοφονία έφτασαν στο Α.Τ 3 περιπολικά και 2 μοτοσυκλέτες ΔΙ.ΑΣ. Παράλληλα, είναι ενδεικτικό το γεγονός πως σε 2-3 λεπτά στο τμήμα μετά τη δολοφονία της Κυριακής βρέθηκαν 3 περιπολικά και 2 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Εν συνεχεία η άτυχη Κυριακή επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο στις 21.21 το βράδυ. Η επικοινωνία της διαρκεί 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Στις 21.23 το βράδυ πέφτει νεκρή στη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος. Στις 21.25 - 21.26 το βράδυ περιπολικό της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, 2 μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ, καθώς ακόμα και περιπολικό της Τροχαίας που ήταν σε τροχαίο σε κοντινό σημείο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα μέσα από πληροφορίες, ρεπορτάζ και μαρτυρίες. Ήδη από χθες «ξηλώθηκαν» από τις θέσεις τους η επόπτρια, οδηγός επόπτριας, η αξιωματικός υπηρεσίας, ο σκοπός, ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Φτάνει όμως αυτό; Όχι φυσικά. Το θέμα είναι να γυρίσει πίσω αυτό το άτυχο κορίτσι. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη ζωή. Κατά συνέπεια το ζητούμενο για όλους μας και ειδικά για την πολιτεία στο σύνολό της είναι να μην ξανασυμβούν τέτοια τραγικά περιστατικά. Δεν επιτρέπεται εν έτη 2024 γυναίκες να ζητούν προστασία από την ΕΛΑΣ και να σφάζονται σαν αρνιά έξω από Αστυνομικά τμήματα.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει εκπαίδευση όλων των αστυνομικών από εδώ και πέρα από ειδικούς επιστήμονες και από ανθρώπους που μπορούν να τους μάθουν τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στους πολίτες και ειδικά απέναντι στις γυναίκες. Χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση τίποτα δεν γίνεται σήμερα. Όλα χρειάζονται γνώση και εκπαίδευση. Το όλο σύστημα χρειάζεται ριζική αναμόρφωση. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…