Στο Κφαρ Αζά βρέθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Ισραήλ η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο X: «Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη».

Από πλευράς της, η Μέτσολα επίσης προχώρησε σε ανάρτηση στο X, επισημαίνοντας ότι «η Χαμάς είναι τρομοκράτες. Δεν εκπροσωπούν τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού, αλλά τις εμποδίζουν».

Οι αναρτήσεις Μετσόλα και Φον ντερ Λάιεν

Ειδικότερα η Ρομπέρτα Μετσόλα έγραψε τα εξής στην ανάρτησή της: «Στο Κφαρ Αζά, στο σκηνικό της κτηνωδίας και του φόνου. Οι ανείπωτες ενέργειες που συνέβησαν εδώ από τη Χαμάς θα καταγραφούν στην ιστορία λόγω της παγκόσμιας δυσφήμισής τους. Η Χαμάς είναι τρομοκράτες. Δεν σέβονται τις επιδιώξεις του παλαιστινιακού λαού, τον εμποδίζουν. Η αγριότητά τους δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί».

Τέλος, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Ήμαστε στο Κφαρ Αζά. Σε ένα από τα επίκεντρα των κτηνωδιών που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη. Θρηνούμε με τις οικογένειες των θυμάτων».