Ένα αγωνιώδες στιγμιότυπο κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, η κάμερα κατέγραφε τη συναντήση των τριών παραπάνω αξιωματούχων, όταν ξαφνικά άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ και εκείνη τη στιγμή οι τρεις τους έσπευσαν να τρέξουν προς ένα καταφύγιο, καθώς το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς, μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε από την τελευταία το Σάββατο. 

Μέτσολα και Φον ντερ Λάιεν στο Κφαρ Αζά

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι Μέτσολα και Φον ντερ Λάιεν βρέθηκαν στο Κφαρ Αζά στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Ισραήλ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο X: «Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη».

Από πλευράς της, η Μέτσολα επίσης προχώρησε σε ανάρτηση στο X, επισημαίνοντας ότι «η Χαμάς είναι τρομοκράτες. Δεν εκπροσωπούν τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού, αλλά τις εμποδίζουν». Ειδικότερα,  έγραψε τα εξής: «Στο Κφαρ Αζά, στο σκηνικό της κτηνωδίας και του φόνου. Οι ανείπωτες ενέργειες που συνέβησαν εδώ από τη Χαμάς θα καταγραφούν στην ιστορία λόγω της παγκόσμιας δυσφήμισής τους. Η Χαμάς είναι τρομοκράτες. Δεν σέβονται τις επιδιώξεις του παλαιστινιακού λαού, τον εμποδίζουν. Η αγριότητά τους δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί».

Τέλος, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Ήμαστε στο Κφαρ Αζά. Σε ένα από τα επίκεντρα των κτηνωδιών που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη. Θρηνούμε με τις οικογένειες των θυμάτων».