Νέο διάγγελμα απηύθυνε προς το έθνος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Παρασκευή μέσα από την τηλεόραση. Ξεκίνησε, λέγοντας πως ήρθε σε επαφή με οικογένειες που έχασαν σήμερα αγαπημένα τους πρόσωπα και ότι το Ισραήλ «δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτές τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας»

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας» είπε ο Νετανιάχου και υποσχέθηκε ότι οι αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είναι «μόνο η αρχή».

«Χτυπάμε τους εχθρούς μας με πρωτοφανή δύναμη - αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Στη συνέχεια, τόνισε: «Πολεμάμε για την πατρίδα μας σαν λιοντάρια». Πρόσθεσε ότι το πνεύμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και των πολιτών «εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο».

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη»

Προσθέτει ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει «τεράστια διεθνή υποστήριξη» για τη χώρα. «Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε τη νίκη», κατέληξε στο τέλος του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε γενικές γραμμές η δήλωσή του ήταν σύντομη, διαρκώντας λιγότερο από πέντε λεπτά.