Σκοτώθηκε την Παρασκευή στον Νότιο Λίβανο εικονολήπτης του Reuters, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του πρακτορείου. Ο άτυχος εικονολήπτης κάλυπτε την ανταλλαγή πυρών με το Ισραήλ, η οποία συνέβη πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. 

«Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε» ανέφερε, συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του πρακτορείου. Ο Αμπντάλα ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Reuters στον νότιο Λίβανο που κάλυπτε απευθείας τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν.

Μάλιστα το Reuters αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για όσα συνέβησαν. Άλλοι δύο δημοσιογράφοι του δικτύου τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση και νοσηλεύονται.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί βίντεο από την επίθεση, στο οποίο φαίνεται μια γυναίκα φωτορεπόρτερ τραυματισμένη και πεσμένη στο έδαφος.

Χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι του Al Jazeera, του Reuters και του AFP

Το Al Jazeera αναφέρει ότι μια ομάδα δημοσιογράφων από το κανάλι, το Reuters και το AFP ήταν κοντά στην περιοχή όπου νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής η Χεζμπολάχ είχε χτυπήσει ισραηλινές θέσεις. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά πυροβολικού, πιθανόν από άρμα μάχης.

Η ομάδα, προσθέτει το Al Jazeera, είχε ευδιάκριτα σήματα PRESS και φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν πάνω σε λόφο, σε ανοιχτό σημείο που ήταν ορατό από μακριά.

Ένας ρεπόρτερ του Al Jazeera και ένας εικονολήπτης του σταθμού τραυματίστηκαν. Το Sky News ανεβάζει τους τραυματίες σε έξι, κάποιοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.