Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο άκουσαν μέλη του συνεργείου του CNN, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, άκουσαν ήχο βλημάτων που εκτοξεύθηκαν από την ισραηλινή πλευρά, ενώ στη συνέχεια, άκουσαν, ξανά ήχο βλημάτων, που, αυτή τη φορά, όμως, επέστρεψαν προς το Ισραήλ. Να σημειωθεί πως η Χεζμπολάχ με ανακοίνωσή της ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο. 

Ακόμα, η ομάδα άκουσε μια έκρηξη από την κατεύθυνση της ισραηλινής συνοριακής πόλης Metula και είδε καπνό από δύο σημεία στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η περιοχή κοντά στη Metula έχει κηρυχθεί κλειστή στρατιωτική ζώνη.

Παρομοίως, το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε σε δημοσίευμά του την Παρασκευή ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αντίστασης και του ισραηλινού εχθρού», στη συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ μεταξύ των πόλεων Άλμα αλ Σαάμπ και Νταχίρα.

Το NNA ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ βομβαρδίζει επί του παρόντος τις περιοχές αυτές. Από πλευράς της, η ομάδα του CNN αναφέρει ότι η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται. 

Επίσης, την Παρασκευή, το Αλ Τζαζίρα έγραψε σε ρεπορτάζ του ότι ακούγονται πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και ότι τα Ηνωμένα Έθνη στο νότιο Λίβανο κάλεσαν το προσωπικό τους να πάει σε καταφύγια: «Η ένταση έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με τον Λίβανο, και υπήρξαν αρκετοί ψευδείς συναγερμοί τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, αλλά σήμερα φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε».

Το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα κατέληγε ως εξής: «Σύμφωνα με τις πηγές μας στην περιοχή, μαχητές της Χεζμπολάχ ανατίναξαν το συνοριακό τείχος και διείσδυσαν στα ισραηλινά σύνορα. Υπήρξαν μάχες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σκοτώθηκε κάποιος από τις δύο πλευρές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη».

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο

Στη συνέχεια, με ανακοίνωσή της η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τη στόχευση ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στα σύνορα με τον Λίβανο με πυρά μικρών όπλων. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε τέσσερις ισραηλινές θέσεις και επιβεβαίωσαν ένα χτύπημα.

Ακόμα, στην ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η επίθεση έρχεται ως απάντηση στην «ισραηλινή επιθετικότητα» κατά του Λιβάνου νωρίτερα σήμερα.

Η προειδοποίηση του Ισραήλ στους κατοίκους του χωριού Χανίτα 

Τέλος, την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Χανίτα, το οποίο βρίσκεται 500 μέτρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς υπάρχει υποψία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισβολή ενόπλων τη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε τμήμα του τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, τόνισε ο στρατός. Πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν για ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο.