Επίσημα και με ακραίο τρόπο το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της Χαμάς, ταυτίζοντάς τη με τον παλαιστινιακό λαό. Αν δεν αναγνωρίσουν το λάθος τους, αν δεν αναδιπλωθούν, αν δογματικά συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις σφαγές αμάχων και όλες τις κτηνωδίες που παρακολουθήσαμε, τότε νομίζω πως ήλθε η ώρα να σταματήσουμε να κλείνουμε τα ματιά μπροστά στην πραγματικότητα.

Οι θηριωδίες της Χαμάς στο Ισραήλ και η στάση του ΚΚΕ, που με ανακοινώσεις και δηλώσεις των στελεχών του δικαιολογεί ευθέως αυτά τα αποτροπιαστικά εγκλήματα πολέμου, τα οποία το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου παγκοσμίως παρακολουθεί εμβρόντητη, μας φέρνουν μπροστά σε μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα μπροστά στην οποία συστηματικά κλείνουμε τα μάτια, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει.

Μετά το 1974 και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνηθίζουμε στον δημόσιο διάλογο να περιμένουμε υπομονετικά να τελειώσει κάποιος εκπρόσωπος του ΚΚΕ την αγόρευσή του περί καπιταλισμού, αστικής τάξης και γενικά της πάλης των τάξεων. Να πουν το ποίημά τους για να τοποθετηθούν μετά και όλοι οι υπόλοιποι.

Αυτή η ιδιότυπη ασυλία –καθώς και ο… σεβασμός προς τις «σταθερές απόψεις» του ΚΚΕ– πρόσφεραν χώρο στο συγκεκριμένο κόμμα να χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις σύγχρονες επικοινωνιακές μεθόδους, πασπαλισμένες με μπόλικο χιούμορ, ώστε να κερδίσει μια μερίδα του κόσμου που δεν είναι υποχρεωτικά κομμουνιστές και επιλέγουν μια χαλαρή ψήφο.

Αλλά τώρα, το πραγματικό τους πρόσωπο αποκαλύφθηκε. Επίσημα και με ακραίο τρόπο το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της Χαμάς, ταυτίζοντάς τη με τον παλαιστινιακό λαό.

«Οσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, όπως τώρα αλλά και επί δεκαετίες, με δολοφονίες αμάχων, με απαρτχάιντ, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του στον Περισσό με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Απόλυτη ευθυγράμμιση με τη γαλλική άκρα Αριστερά, την «Ανυπότακτη Γαλλία», που αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τις επιθέσεις της Χαμάς ως «τρομοκρατικές». Με τον Μαδούρο, που κατηγόρησε το Ισραήλ για «γενοκτονία». Με τον καινούργιο αριστερό πρόεδρο της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο, που μίλησε για «ναζί» και «ολοκαύτωμα». Με τη γερμανική Αριστερά και τη γερμανική Ακροδεξιά που αρνήθηκαν να υπογράψουν την κοινή δήλωση όλων των γερμανικών κομμάτων.

Γεγονός που υποχρέωσε τον πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, να παρέμβει στη συζήτηση περί αναστολής της γερμανικής βοήθειας προς παλαιστινιακές οργανώσεις.

Οπως είπε, «αυτές πρέπει να υποστηρίζονται, αλλά όχι η Χαμάς. Η επίθεση προέρχεται μόνο από αυτήν». Καταδικάζοντας παράλληλα την οργάνωση για τις επιθέσεις. «Πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί δεν είναι ποτέ κάτι αποδεκτό, οι ομηρίες είναι απαράδεκτες. Και πάνω από όλα, σκοτώνουν αυθαίρετα αμάχους. Είναι ο καιρός για μια πολιτική λύση, αλλά πρέπει και η ισραηλινή κυβέρνηση να είναι προηγουμένως έτοιμη για αυτό». Ούτε καν αυτό δεν έπραξε το ΚΚΕ!

«Δικαίωμα» στις δολοφονίες!

Μέρες τώρα τα στελέχη του κυκλοφορούν στα κανάλια υποστηρίζοντας πως η τρομοκρατική δράση της Χαμάς είναι αποτέλεσμα των διωγμών που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ (το οποίο στολίζουν με διάφορους χαρακτηρισμούς τύπου Ερντογάν, ο οποίος ξαναθυμήθηκε τώρα ότι η αντίδραση του Ισραήλ στις σφαγές είναι… «σφαγή». Λέγοντας ακριβώς πως «οι εχθροπραξίες οφείλονται σε χρόνια αδικιών εις βάρος των Παλαιστινίων»)!

Και πως «ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα που θα αντιπαρατεθεί για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή»! Δηλαδή, όχι μόνο ταυτίζουν τον παλαιστινιακό λαό με τη Χαμάς, αλλά και δηλώνουν πως αυτή έχει το δικαίωμα να βιάζει, να σκοτώνει μικρά παιδιά, να βασανίζει και να παίρνει ομήρους ηλικιωμένους και ευάλωτους!

Χωρίς να πουν λέξη για όλα αυτά, έφθασαν στο σημείο να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία απαιτούν «καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα»!

Όπως ο Πούτιν που δήλωσε ότι η σύγκρουση αποτελεί «ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή»!

Φυσικά, κανένα από τα επιχειρήματά τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Χαμάς τορπιλίζει σταθερά κάθε προσπάθεια συμφωνίας και ειρήνευσης, προκαλεί πολέμους μόλις υπογράφεται μια συμφωνία, καταπατά τις δικές της συμφωνίες, κέρδισε τις εκλογές το 2006 και έκτοτε και εκλογές δεν κάνει και ριζοσπαστικοποιεί το λαό.

Δεν τα γνωρίζουν;

Δεν γνωρίζει το ΚΚΕ ότι στην Παλαιστίνη υπάρχουν δύο πολιτικά συστήματα, αυτό της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και αυτό της Φατάχ στη Δυτική Οχθη;

Δεν γνωρίζει ότι η Φατάχ δεν έχει αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και πως επί δύο σχεδόν χρόνια οι δύο οργανώσεις βρίσκονταν σε εμφύλιο;

Δεν γνωρίζει ότι στελέχη της Φατάχ έφτασαν να καταφύγουν στο Ισραήλ για να γλιτώσουν από το μαχαίρι της Χαμάς;

Δεν γνωρίζει ότι θεωρούσαν τον Αραφάτ προδότη, επειδή πήρε το Νομπέλ Ειρήνης;

Δεν γνωρίζει ότι η Χαμάς διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία, η οποία τους έχει δώσει και διαβατήρια;

Δεν γνωρίζει ότι από το 2005 το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε απεμπλοκή και έχει επιστρέψει σειρά πόλεων, διαλύοντας τους εποικισμούς, αλλά η Χαμάς συνέχιζε να προκαλεί αιματηρούς πολέμους – πέντε από το 2008;

Δεν γνωρίζει πως όσοι υπέγραψαν συμφωνίες ειρήνης (Σαντάτ, Ράμπιν) δολοφονήθηκαν;

Δεν καταλαβαίνει το ΚΚΕ πως η Χαμάς δεν θέλει την ειρήνη, διότι δεν θα είχε πλέον λόγο ύπαρξης;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ κάνει λάθος ή διαστρέφει την πραγματικότητα. Τα ξέρουμε αυτά από την Πέμπτη Ολομέλεια του 1949, όταν υπόσχονταν «ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος».

Με τη διαφορά ότι αργότερα είχαν αναγνωρίσει το λάθος τους.

Αλλά σήμερα το ΚΚΕ δεν έχει αφήσει ανοιχτή καμιά χαραμάδα για να διορθώσει αυτό το «λάθος». Και οι εκλογές της Κυριακής πλησιάζουν.

Αν δεν αναγνωρίσουν το λάθος τους, αν δεν αναδιπλωθούν, αν δογματικά συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις σφαγές αμάχων και όλες τις κτηνωδίες που παρακολουθήσαμε, τότε νομίζω πως ήλθε η ώρα να μπει τέλος στην ασυλία του ΚΚΕ…

*Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος