Με ανάρτησή του στο Twitter συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο άλμα εις ύψος και του χάλκινου από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδιν, καθώς οι δύο αθλητές του στίβου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος στη Βουδαπέστη. 

Στο κείμενο της ανάρτησής του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, οι αθλητές μας, μας έκαναν υπερήφανους και αισιόδοξους.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτηση του: «Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στην «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία».

Ο «χρυσός» Τεντόγλου και η «χάλκινη» Ντρισμπιώτη

Νωρίτερα απόψε, Πέμπτη, ο Μίλτος Τεντόγλου, με προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι, κατά την πρώτη του αποψινή προσπάθεια πέτυχε άλμα 8,50. Στη συνέχεια, η δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη προσπάθειά του βγήκαν άκυρες. Στην τελευταία του προσπάθεια χρειάζοταν να κάνει άλμα μεγαλύτερο από 8,50 ή 8,40 μ., προκειμένου να ξεπεράσει τη μέχρι εκείνη τη στιγμή καλύτερη προσπάθεια, δηλαδή αυτήν του Πίνοκ. Τελικά θριάμβευσε, ξεπερνώντας τους απαιτούμενους στόχους και πετυχαίνοντας άλμα 8,52 μ.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τη σειρά της, νωρίτερα, σήμερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τα 35 χλμ. βάδιν. Όπως περιέγραψε η ίδια: «Πριν τον αγώνα ήμουν σίγουρη πως μπορώ να είμαι στο πρώτο γκρουπ και να βρεθώ στην πρώτη εξάδα. Στη διάρκεια της κούρσας είδα πως μπορώ να είμαι μπροστά και να είμαι μαζί τους. Οι κοπέλες κράτησαν ρυθμό λόγω ζέστης, ήταν στους ρυθμούς μου η κούρσα, εκεί σκόπευα να πάω και πήγε. Και ήταν υπέροχο».