Πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Τόκιο, μετά την εμφάνισή της στο Δουβλίνο, πήρε η ολυμπιονίκης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στα 35 χλμ βάδην στην τρίτη θέση με χρόνο 2:47:42 και έπιασε το όριο, το οποίο ήταν 2:48:00. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ταλαιπωρήθηκε τους προηγούμενους μήνες από οστικό οίδημα στην σπονδυλική στήλη, όμως κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και να πάρει το εισιτήριο για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Αυτή θα είναι η έκτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την πρώτη συμμετοχή να είναι το 2013 στη Μόσχα.

Το 2023, η Ελληνίδα αθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Τη νίκη στον αγώνα του Δουβλίνου πήρε η Αλένα Γκονζάλες Μουνιόζ από το Μεξικό με 2:44:28, ενώ δεύτερη ήταν η Κάρλα Χιμένα Ολιβάρες επίσης από το Μεξικό με χρόνο 2:44:45.