Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη μέσω των social media τον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ.

Συγχαρητήρια απέσπασε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό. «Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό.

Οι αθλητές μας συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!», ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού στην πλατφόρμα «Χ».

Συγχαρητήρια «μοίρασε» και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Η Ελλάδα πανηγυρίζει ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο με καταπληκτική εμφάνιση στα 100μ. ύπτιο!
Μπράβο στους αθλητές και στις αθλήτριες μας για όσα καταφέρνουν στην Ντόχα!».

Θυμίζουμε πως ο 28χρονος αθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την τρίτη θέση των 100μ. ύπτιο στον τελικό της διοργάνωσης στην Ντόχα με χρόνο 53.36 και γίνεται ο τρίτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, μετά τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Χρήστου, ο οποίος δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το χρόνο του, έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει στα τελευταία μέτρα την τρίτη θέση, αλλά ακόμη κι αν την έχανε, το μετάλλιο θα παρέμενε... γαλανόλευκο. Κι αυτό γιατί ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που στη Ντόχα έκανε απίθανα πράγματα, βελτίωσε εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ με 53.38 και έχασε «στη χεριά» το μετάλλιο από τον Χρήστου.