«Ευχαριστώ» σε κάθε ομόλογό του στα κράτη που βοηθούν αυτές τις δύσκολες μέρες την Ελλάδα στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα μέρη της χώρας, έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυρφιάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός, αρχικά, εξήγησε ότι «καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας», επισημαίνοντας, αναφερόμενος και στους εταίρους και τους συμμέχους της Ελλάδας: «Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε ξεχωριστά τους ηγέτες για την πολύτιμη βοήθεια της χώρας τους, κάνοντας λόγο και για τους τρόπους, με τους οποίους βοήθησαν και για τα μέρη που αξιοποιήθηκε η βοήθειά τους. Έτσι, ευχαρίστησε την Κύπρο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τη Ρουμανία και τον Klaus Iohannis, την Τσεχία και τον Petr Fiala, την Κροατία και τον πρωθυπουργό Andrej Plenkovic, τη Γερμανία και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τη Σουηδία και τον πρωθυπουργό Ulf Kristenson και την Αλβανία και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.