Η γιορτή της Δημοκρατίαςσυνέπεσε με την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο και με πολλά μέτωπα πυρκαγιών σε άλλες περιοχές της χώρας. Την επομένη δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους. Και αμέσως άρχισε στα κοινωνικά δίκτυα η αθλιότητα ως αποτέλεσμα της εύφλεκτης τοξικότητας που εκδηλώνεται συνήθως εν μέσω τραγωδιών. Μέχρι και αλλοίωση της ομιλίας του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου επιχειρήθηκε προκειμένου τα ανθρωποειδή να πλήξουν την κυβέρνηση. Αλλά και τη γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης την οποία αναγνώρισαν οι τουρίστες και τα διεθνή ΜΜΕ προσπάθησαν να αμαυρώσουν με ψέματα. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι οι καύσωνες δεν πειράζουν όπως λέγαμε τα παλιά χρόνια τα μυαλά, αλλά γίνονται η αφορμή να ανοίξει ένας κόκκινος κύκλος τοξικότητας που στοχεύει την ίδια τη Δημοκρατία: την οποία όχι μόνο δεν αντέχουν, αλλά «επ’ ευκαιρία» (ό,τι καταστρέφει τη χώρα γι’ αυτούς αποτελεί «ευκαιρία») μετέρχονται όλων των μέσων προκειμένου να την υπονομεύσουν. Δυστυχώς, αυτά τα «πειραγμένα» μυαλά βρίσκουν ακροατήριο στους «σχολιαστές» του καναπέ με το κλιματιστικό στο φουλ. 

Ανάθεμα στην κυβέρνηση, στους αρμόδιους, στους δημάρχους και σε ουκ έστιν αριθμό «υπευθύνων»: Κι αυτοί πού είναι; Στα κοινωνικά δίκτυα να βγάζουν τα απωθημένα τους. Εμπάθεια και μίσος κατά πάντων και σπέκουλα από τους επιτήδειους «αγανακτισμένους». Τι κι αν πέρασαν 49 χρόνια Δημοκρατίας; Το μικροκλίμα του λαϊκισμού καλά κρατεί. Και οι εμπρηστές με τις εύφλεκτες τοξικές ουσίες συνεχίζουν τη... δουλειά τους μέχρι την επόμενη επέτειο της Δημοκρατίας!