Σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τοποθετήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσσοτάκης. Αρχικά, επεσήμανε ότι στην περίπτωση του Αλκιβιάδη Στεφανή ισχύει το ρητό "ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση"».

«Στο πρόσωπο του στρατηγού συναντώνται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτεί ένας σύγχρονος περιφερειάρχης. Από τη μια μεριά η ακεραιότητα, η εργατικότητα, η πειθαρχία ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη η γνώση και η διοικητική εμπειρία ενός στρατηγού αλλά και υπουργού», πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την εμπειρία του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και -όπως είπε- την έφεσή του στην ομαδική δουλειά, προσθέτοντας ότι "δεν δίστασε να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευπρέπεια και διακριτικότητα".

Στη συνέχεια τόνισε, ότι αν και η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή, χρειάζεται συνεργάτες στην αυτοδιοίκηση: «Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο». Ωστόσο, προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με αποτελεσματικότητα ώστε σήμερα να μην αποτελεί πρόβλημα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μας να στηρίξουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή για επόμενο περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο». Μιλώντας προσωπικά στον ίδιο τον κ. Στεφανή, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε πως θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τους «εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει» και εξήρε την αξιοπρέπειά τους «με την οποία αντιμετώπισαν αυτή τη δύσκολη κομματική επιλογή». Τέλος ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «από καρδιάς καλή επιτυχία» στον κ. Στεφανή. 

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη για την επιλογή και την στήριξη του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. "Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω" είπε ο κ.Στεφανής.

Δείτε την τοποθέτησή του: