Οι εκλογές για τις Περιφέρειες είναι βαθιά πολιτικές, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν θα κληθούν να συνεργαστούν άμεσα με την κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε από κοινού ακόμα περισσότερες μεγάλες αλλαγές που ζητούν οι πολίτες. Πιστεύουμε πως και στις 13 Περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία θα καταφέρουν να κερδίσουν. 

Τώρα, ειδικά για τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου, στις οποίες αναφέρεστε, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι που θα μπορούσε να έχει κανείς, με ικανότητα, θέληση και όραμα.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο απερχόμενος περιφερειάρχης ήταν απέναντι στην κυβέρνηση, στη μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η οποία δικαίωσε την πολιτική της κυβέρνησης τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αναφορικά με τη Δυτική Μακεδονία, ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και πιστεύω πως θα λάβει ξανά τη στήριξη των πολιτών, απέναντι σε μια υποψηφιότητα με ευκαιριακά κίνητρα, που δεν έχουν θέση στην παράταξή μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους «αντάρτες» γαλάζιους υποψήφιους τόσο σε Περιφέρειες όσο και σε δήμους και αν τέτοιου είδους φαινόμενα ανησυχούν την κυβέρνηση, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στην επιλογή των πολιτών. 

Συγκεκριμένα είπε «στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν άξιους δημάρχους και περιφερειάρχες που να τους εκπροσωπούν και να τους εκφράζουν.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ξεκάθαρα τη στήριξή της μετά από απόφαση του πρωθυπουργού με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΝΔ, στους Δήμους Αθηναίων (Κώστα Μπακογιάννη), Πειραιά (Γιάννη Μώραλη) και Θεσσαλονίκης (Κωνσταντίνο Ζέρβα), αλλά και στους δήμους της υπόλοιπης χώρας υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που προέρχονται από την παράταξή μας και διεκδικούν είτε την επανεκλογή τους είτε τον δημαρχιακό θώκο για πρώτη φορά και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουν».