Δεν μπορεί, μας κάνει πλάκα οΣτέφανος Κασσελάκης και η παρέα του. Μόνο αυτή η εξήγηση μπορει να δοθεί για το… κατηγορητήριο που συνέταξαν εκεί στην Κουμουνδούρου κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στο οποίο τίθεται μάλιστα και θέμα τέλεσης του εγκλήματος «της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο». Και ζητούν αυτό να στηριχθεί και από την κυβέρνηση, διαφορετικά -λένε- υπάρχει θέμα συγκάλυψης. Μάλιστα…

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεφύγει εντελώς. Δεν καταθέτουν αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί αν αυτά που γράφουν σε ένα δήθεν κατηγορητήριο ευσταθούν έστω ως ενδείξεις. Έφτιαξαν ένα κείμενο και το παρέδωσαν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το κείμενο αυτό περιγράφει τις θέσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόταση δυσπιστίας δεν μίλησαν για τους συγγενείς και τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Τους χρησιμοποίησαν ως… φόντο για να επιτεθούν στην κυβέρνηση. Για να εξαπολύσουν χυδαίες επιθέσεις υιοθετώντας κάθε δημοσίευμα και κυρίως κάθε θεωρία συνωμοσίας από αυτές που ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του βγάζουν κατά καιρούς στη δημοσιότητα.

Λένε πως δεν καταθέτουν αίτημα γιατί αν καταψηφιστεί η σύσταση προανακριτικής τότε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν θα μπορεί να διωχθεί ποινικά. Έχουν βγάλει και την απόφαση δηλαδή. Ότι ο πρώην υπουργός φέρει ποινικές ευθύνες. Και ότι το έκανε και με δόλο για να σκοτωθούν άνθρωποι. Κάτι σαν το "δολοφόνοι" που φώναζε με την αφορμή τους θανάτους στην πανδημία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ή το "δολοφόνοι" του Νίκου Παππά (του μπασκετμπολίστα) που είναι έτοιμος να κατέβει με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Λένε ό,τι τους κατέβει, γράφουν ό τι τους έρθει και μετά επιχειρούν να το αξιοποιήσουν επικοινωνιακά. Εργαλειοποιούν την τραγωδία, εργαλειοποιούν τα θύματα, εργαλειοποιούν και τους συγγενείς τους που αναζητούν δικαίως μια απάντηση. Μια απάντηση που θα δώσει η Δικαιοσύνη, είτε αρέσει είτε όχι στην αντιπολίτευση, που νομίζει ότι βρήκε τη σπίθα η οποία θα ανάψει τη φωτιά μιας νέας αγανάκτησης. Που νομίζει πως μπορεί να ξαναφτιάξει νέες πλατείες.

Οι χυδαίες συμπεριφορές και οι αθλιότητες θα μπορούσαν να προκαλέσουν λύπηση για τους ανθρώπους που τις μεταφέρουν στην πολιτική σκηνή. Είναι όμως επικίνδυνος ο τρόπος που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αρένα και να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης μόνο και μόνο για να πετύχουν την πολιτική τους επιβίωση.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ζουν τη μέρα της Μαρμότας. Η επανάληψη των ίδιων χυδαίων fake news τείνει να καταστήσει γραφικούς τους εκφραστές τους. Στην Κουμουνδούρου έχουν πλέον κάθε μέρα πρωταπριλιά.