Στο στόχαστρο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη μπήκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για το νέο αφήγημα που αμφισβητεί τη λειτουργία του πολιτεύματος, σημειώνοντας πως πρόκειται για «Φαιδρή οπτική και συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος». Παράλληλα σχολίασε την εμμονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την τραγωδία των Τεμπών και του κατηγορητηρίου, επισημαίνοντας πως βάζει ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας. Τέλος, διέψευσε κάθε σενάριο ανασχηματισμού. 

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης στα πλαίσια ενημέρωσης των ποιλιτικών αρχηγών, στάθηκε στις συνεχόμενες αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για φαιδρή οπτική και συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να απειληθεί ένα τόσο σημαντικό κεκτημένο.

Τέλος, ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή με σημαντικό ποσοστό μάλιστα, όπως είπε, να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και τόνισε ότι σε δύο μήνες υπάρχει μία κάλπη εθνικής σημασίας, ήτοι οι Ευρωεκλογές, όπου θα αποτυπωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί για να εμπεδωθεί, όπως επεσήμανε, η πολιτική σταθερότητα.