Διαβάζω στη στήλη «Κάλχας» του «Ποντικιού» ότι στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή θα είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος «ανάλαφρων» πρωινών - μεσημεριανών εκπομπών, Δημήτρης Παπανώτας.

Δεν ξέρω εάν περάσει στη β’ φάση της πρόκρισης, αλλά σίγουρα θα ήταν μια απολύτως ταιριαστή επιλογή με το γενικώς ανάλαφρο προφίλ που θέλει να προσδώσει ο πρόεδρος Στέφανοςστον (νέο) ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως, από τα 700 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ευρωβουλή, η τελική λίστα προς επιλογή θα έχει κάτω από 300.

Παθογένειες

Με αφορμή δύο κατά σύμπτωση πανομοιότυπα και όπως απεδείχθη καθ’ ολοκληρίαν ανυπόστατα δημοσιεύματα σε κυριακάτικες εφημερίδες σχετικά με κάτι SMS που υποτίθεται ότι έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, καταλήγουμε ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι κάπως έτσι: «Ο Μητσοτάκης είναι μέλος της Λευκής Αδελφότητας της Τάκλαμακαν. Να παραιτηθεί, να συλληφθεί και να καταδικαστεί από λαϊκούς δικαστές. Αν δεν είναι μέλος, να το αποδείξει εντός του επόμενου πεντάλεπτου. Αν μας κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρα SLAPP και θα ενημερωθεί η κυρία Σόφι να συντάξει ψήφισμα-κόλαφο μαζί με τον κύριο Κώστα. Αν μας ρωτήσει ποιος έδωσε την πληροφορία, έχουμε δημοσιογραφικό απόρρητο-ξίδι. Αν δεν μας πιστεύετε, είναι δικό σας πρόβλημα. Αν μας πιστεύετε, σταματήστε να σκορπάτε λεφτά στους ψυχιάτρους».

Με όλα αυτά μπορεί να γελάμε, αλλά δυστυχώς πρόκειται για δείγματα βαθιάς παθογένειας της ίδιας της λειτουργίας του πολιτεύματος.