Οι αναγνώστες μας είναι έξυπνοι και προφανώς έχουν καταλάβει πολύ καλά τι πραγματικά συμβαίνει στο χώρο της Αριστεράς. Επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη, καθώς κάθε μέρα πλακώνονται όλοι με όλους και έτσι δεν έχει τέλος ο πόλεμος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, την ώρα που η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ως αδύναμη ή και ανύπαρκτη την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική ατζέντα.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι αυτό που προκύπτει τις τελευταίες ημέρες είναι η στήριξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, που κράτησε την «ταμπέλα» ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έχει πάψει να προσπαθεί να πείσει για την ουδετερότητά του και τις δήθεν αποστάσεις από τον αλληλοσπαραγμό που επικρατεί στο κόμμα που ίδρυσε, από την παραίτησή του και μετά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως το συνέχισε. Εστειλε και δεύτερο μήνυμα στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη από τη Ρώμη. «Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις», σχολίασε με νόημα, ρίχνοντας για άλλη μία φορά την ευθύνη στους έντεκα της Νέας Αριστεράς για την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς απέφυγαν να του απαντήσουν, καθώς αποφεύγουν επιμελώς να ανοίξουν μέτωπο μαζί του.

«ΑΠΑΝΤΗΣΕ» όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οκτώ χρόνια πριν, το 2015. «Είναι το χειρότερο που συνέβη στην Αριστερά και στην κοινωνία. Αυτό που κάνει και τώρα, που τρίβει τα χέρια του με αυτή τη διάλυση που προκάλεσε και σιγοντάρει ελπίζοντας ότι θα τον φωνάξουν ως Μεσσία στη συνέχεια, κι αυτό δείχνει μια ποιότητα», είπε για τον Τσίπρα, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι έχει πει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα. Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι το είχε προβλέψει από το 2015. Τι είπε δηλαδή; Είπε ότι ο λόγος που γίνεται σταδιακά αυτό είναι γιατί κάποιοι ελπίζουν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και η ομάδα Τσίπρα που θέλησε να ελέγξει τη χρηματοδότηση του κόμματος.

Αυτές οι αναφορές που χρησιμοποίησα είναι μέσα σε εισαγωγικά γιατί έτσι ακριβώς τα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συμπέρασμα; Ο Τσίπρας και όσοι στην Αριστερά πλακώνονται μεταξύ τους ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους. Τα χρήματα που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κρατική χρηματοδότηση και τα οποία είναι πολλά γιατί μέχρι και τις τελευταίες εκλογές το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι δεύτερο και έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, βάσει όσων είπε δημοσίως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα όσα ιδεολογικά επικαλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η κρατική χρηματοδότηση αποτελεί την «πέτρα του σκανδάλου» και γι’ αυτή γίνονται όλα, κάτι το οποίο θα πρέπει να καταλάβει καλά ο πολίτης, ειδικά όσοι πιστεύουν ότι στην Αριστερά τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο, αλλά ρόλο παίζουν μόνο οι ιδεολογίες και τα «πιστεύω»! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι αριστερή τους ξεγύμνωσε όλους...