Για την εξαίρεσή της από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη αλλά και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους της Επιτροπής και του συνηγόρου υπεράσπισης θυμάτων, απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Επιστημονικού Συμβουλίου να γνωμοδοτεί για κάτι τέτοιο και να παρεμβαίνει στη σύνθεση Εξεταστικών Επιτροπών. Παράλληλα, αποκάλυψε πως από τα εννιά μέλη του συμβουλίου, τα δύο είναι συνήγοροι του πρώην πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κατά το δυστύχημα των Τεμπών.

Από το σχολιασμό της δεν θα μπορούσε να λείπει ο «αγαπημένος» της ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι η διάσπαση «είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων από τότε που έχασαν το χρήμα. Το είχα προβλέψει από το 2015. Εφυγα αφήνοντας καρέκλες. Τώρα έχουμε μια μάχη της καρέκλας, της χρηματοδότησης. Εκτιμώ ότι ο λόγος που γίνεται σταδιακά αυτό είναι γιατί κάποιοι ελπίζουν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και η ομάδα Τσίπρα που θέλησε να ελέγξει τη χρηματοδότηση».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «είναι το χειρότερο που συνέβη στην Αριστερά και την κοινωνία. Αυτό που κάνει και τώρα, που τρίβει τα χέρια του με αυτή τη διάλυση που προκάλεσε και σιγοντάρει ελπίζοντας ότι θα τον φωνάξουν ως Μεσσία στη συνέχεια, και αυτό δείχνει μία ποιότητα». Δεν γνωρίζω αν ο Τσίπρας αναμένει στο ακουστικό του για «να κληθεί να σώσει την πατρίδα», ωστόσο είμαι σε ηλικία που θυμάμαι πολλούς «εν αναμονή σωτήρες».