Τον παλιό καλό εαυτό της θυμήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ψηφίστηκε η εξαίρεση της από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τα έβαλε με τον πρόεδρο της επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο και εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.  

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «ειρωνείες και παροξυσμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί. Εδώ έχουμε έρθει να φωτίσουμε μια υπόθεση και δεν θα δεχθούμε καταστάσεις που παρεκκλίνουν από το έργο μας», ενώ ο Θάνος Πλεύρης που πήρε αμέσως μετά τον λόγο θύμησε ότι παλαιότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει γνωμοδότηση για το αν η μητέρα της μπορούσε να είναι μέλος του ΕΣΡ. «Στην εξεταστική για τη Novartis το ίδιο επιστημονικό συμβούλιο είχε αποφανθεί διαφορετικά από τη θέση της πλειοψηφίας. Και είχε τότε σεβαστεί τη γνωμοδότηση. Και με τη νομική μου ιδιότητα δεν χρειαζόταν η γνωμοδότηση. Είναι συγχρόνως συνήγορος και μέλος της εξεταστικής, θα έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί. Οι εποχές που κάνατε ότι θέλατε έχουν περάσει. Τώρα θα σέβεστε τον Κανονισμό. Όταν πήρατε γνωμοδότηση για τη μητέρα σας ήταν καλό το επιστημονικό συμβούλιο. Εκεί ήταν καλό και σήμερα λοιδορείτε τους καλύτερους επιστήμονες. Την ενδιαφέρει να κάνει προσωπικές εμφανίσεις», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής φώναζε εκτός μικροφώνου. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η επιτροπή συνεδριάζει με μη νόμιμη συγκρότηση. «Πολλά μέλη καλούνται να αντικαταστήσουν άλλα τακτικά μέλη. Καμία ανακριτική αρχή δεν ενεργεί με αντικαταστάσεις των μελών της ad hoc. Έχετε τοποθετηθεί με τρόπο μεροληπτικά για το δυστύχημα των Τεμπών, αρνούμενος να το χαρακτηρίσετε έγκλημα. Κι αυτό δείχνει την προκατάληψή σας», τόνισε και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο χρέωσε στον κ. Μαρκόπουλο. «Αυτό που κάνατε προκειμένου να υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας είναι χυδαίο με τη γνωστή πρακτική των σκοτεινών ανθρώπων και κύκλων. Προκαλέσατε χυδαίο δημοσίευμα με τιτλο "πρόσω Ολοταχώς στο Δρομοκαΐτειο". Δεν έχετε ούτε το θάρρος ούτε τον ανδρισμό να τα πείτε κατά πρόσωπο; Φασιστική μέθοδος ψυχιατρικοποίηση». 

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος απάντησε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψεύδεται. «Ψεύδεστε, είστε χυδαία για να δημιουργείτε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 νέων ανθρώπων» είπε. 

Η σύγκρουση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανταπάντησε ότι «όλη τη διαδικασία την έχει ενορχηστρώσει ο Τασούλας με πλήρη καθοδήγηση Μητσοτάκη. Δύο από 9 μέλη που προφανώς συμμετείχαν στην προεργασία της ατμόσφαιρας είναι ενεργά συμμέτοχα στην υπεράσπιση κατηγορουμένου για τα Τέμπη. Τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν αρμοδιότητα να τοποθετούνται για τον ΠΚΔ. Οι εξεταστικές επιτροπές δεν είναι ανακριτικές επιτροπές». 

Απαντώντας ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να θίγεται το κύρος ενός τέτοιου συμβουλίου και είπε: «επανέλθετε στη σοβαρότητα. Σταματήστε σαν το κακομαθημένο παιδί και καθίστε κάτω. Γιατί γινόσαστε γελοία! Διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Καμία διαρροή δεν έχει υπάρξει εκ μέρους μας. Τους τακτικισμούς και εμείς τους ξέρουμε, δεν είμαστε χθεσινοί. Άλλοι κάνουν καριέρες», σημείωσε.